Susitikimą moderavęs „Kino pavasario“ programų koordinatorius Edvinas Pukšta juostą „Išpuolis“ pristatė kaip filmą, kuris kalba visiems rūpimais klausimais.

„Atradome šią juostą San Sebastiano kino festivalyje. Režisierius, beje, pradėjęs savo karjerą Q.Tarantino filmuose, nusprendė kurti sudėtingomis temomis apie tai, kas jam svarbu. Šis filmas, mano galva, nagrinėja ne tik komplikuotas religinio ekstremizmo temas. Tai juosta apie meilę, atsidavimą ir bandymą suprasti,“ - pasakojo E.Pukšta.

Garsus aktorius Ali Sulimanas sutiko išsakyti ir savo nuomonę bei papasakoti daugiau apie filmo kūrimą susirinkusiems „Kino pavasario“ žiūrovams.

Filmo scenarijus buvo sukurtas pagal knygą. Ar ruošdamasis vaidmeniui ją skaitėte? Ar scenarijus labai skiriasi nuo knygos?

Pirma skaičiau scenarijų. Buvau tiesiog sužavėtas, negalėjau atsitraukti. Skaitydamas scenarijų jau mačiau visą filmą, kiekvieną jo momentą. Vėliau į rankas paėmiau knygą, nuo kurios taip pat neatsitraukiau tol, kol perskaičiau paskutinį puslapį. Knygoje viskas yra šiek tiek kitaip. Mano herojus Aminas Jaafari yra nužudomas pabaigoje. Taip pat knygoje yra daugiau vietų, kuriose Aminas lankosi ieškodamas kaltininkų dėl žmonos mirties. Jų nėra scenarijuje, kitaip filmas būtų per ilgas.

Ar dėl Jūsų atlikto vaidmens tėvynėje nesulauksite priekaištų?

Šis filmas užduoda daugybę klausimų. Apie juos mąstant neįmanoma likti vienoje barikadų pusėje. Situacija arabų šalyse yra labai komplikuota ir į ją neįmanoma žvlegti iš vieno taško. Tai, kaip suvoksi filmą priklausys nuo tavo požiūrio. Daugelį dalykų reikia skaityti tarp eilučių, į šią temą gilintis galima be galo.

Edvinas Pukšta minėjo, kad kitame filme vaidinote teroristą. Atlikote du visiškai skirtingus vaidmenis. Kuris iš jų Jums patiko labiau?

Kiekvieną vaidmenį myliu vienodai. Vaidmuo, kurį atlikau filme „Šių dienų rojus“ (Paradise now) nebuvo teroristo. Tai buvo naivaus jauno vyruko rolė. Jis norėjo pasiekti savo svajonę, matė, kokia supuvusi yra šiuolaikinė visuomenė ir suvokė, kad reikia ją pataisyti. Pasaulyje, kuriame yra tiek daug žiaurumo, tai yra labai drąsus ir naivus poelgis. Bet tikrai nevadinčiau to terorizmu. Tuo tarpu „Išpuolio“ herojus gyvena bendruomenėje, kurioje užima vieną svarbiausių rolių – jis gydo žmones.

Kaip tokius filmus priima Rytų šalys, patys izraeliečiai ar libaniečiai? Ar jie kuriami daugiau vakarietiškajai publikai?

Kol kas filmas keliauja po pasaulį, tačiau kai grįšime su juo namo, paskambinsiu Jums po premjeros ir pasakysiu, kaip ten reagavo žiūrovai!

Susikikimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)