Frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis teigia manąs, kad Vyriausybė į šį reikalą pažiūrėjo formaliai: “Padalino biudžeto pajamas iš darbo dienų skaičiaus ir nusprendė, kad Jonines paskelbus nedarbo diena biudžetas neteks daugiau kaip 70 mln. litų. Tačiau Ministrų kabinetas pamiršo, kad žmonės per šventes išleidžia kur kas daugiau pinigų nei paprastą dieną, todėl dėl padidėjusio vartojimo biudžetas galėtų gauti net daugiau pajamų”.

Pasak parlamentaro, socialdemokratų elgesys stebina ir todėl, kad 2001 metais skelbiant gegužės 1-ąją nedarbo diena kairieji neišreiškė nuogąstavimų, kad dėl to gali nukentėti valstybės biudžeto pajamos.

E.Masiulis pastebi, kad tokiu požiūriu Vyriausybė ignoruoja daugumos piliečių lūkesčius, nes Joninės nuo seno yra viena populiariausių lietuvių švenčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją