Vytauto g., greta kino teatro „Naglis“, automobilį pasistatęs poilsiautojas, panašu, praeivių dėmesiu nebesistebi. DELFI fotografei priartėjus prie automobilio jis nė nepasijudino iš vietos ir toliau liko pusiau gulomis sėdėti kėdėje automobilio viduje. Vaikino kojos buvo iškištos pro praviras transporto priemonės dureles.

DELFI anksčiau rašė, kad vardiniai numeriai Lietuvoje suteikiami nuo 2001 m. Tiesa, juos kur kas dažniau renkasi bendrovės, kurios tokiu būdu bando garsinti savo vardą, o ne privatūs asmenys.

Didžiausia išskirtinių ženklų paklausa buvo 2006 – 2007 metais: išdavimas tuomet viršijo 100 numerių per metus. 2008 m., prasidėjus ekonominiam sunkmečiui, jų išdavimas pastebimai sumažėjo, tačiau pastarųjų kelerių metų skaičiai byloja, kad susidomėjimas šia prabangos preke atsigauna.

Automobilių vardiniuose ženkluose naudojamų simbolių (skaitmenų arba raidžių ir skaitmenų) skaičius turi būti nuo vieno iki šešių, o motociklų numeriuose naudojamų simbolių skaičius negali viršyti penkių.

Numerių keitimo nuostatuose nurodyta, kad užraše negali būti naudojami nepadorūs žodžiai, keiksmažodžiai, taip pat sąvokos, įžeidžiančios kitų rasių, tikėjimų atstovus. Maža to, numeris negali sutapti su valstybių, tarptautinių organizacijų pavadinimais ar jų santrumpomis.

Be to, teikiant prašymą „Regitrai“ būtina nurodyti ir pasirinkimo motyvus. Tokio malonumo kaina – nuo – 1448,10 Eur už vieną rinkinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)