Tam, kad šiek tiek ilgiau pagyventum vasariškoje idilėje, be jokių rūpesčių ir problemų, siūlome Jums rinktis nuotaiką pakeliančius, saulėtus filmus, kurie bent trumpam padės pamiršti apie besikeičiantį metų laiką.

„The Beach“ („Paplūdimys“)

Richardas (vaidina Leonardas DiCaprio) viešėdamas Tailande klaidžioja Bankoko gatvėmis, užsuka į kino teatrą, keletą naktinių barų, tačiau tikrų pramogų nesuranda. Jis grįžta į pigų apšiurusį viešbutį ir klausosi iš gretimo kambario sklindančių meilės garsų. Po kelių akimirkų jaunuolis atkreipia dėmesį į klaikų riksmą koridoriuje. Pravėręs duris, Richardas sutinka keistą skustagalvį tipą, kuris atrodo gerokai padauginęs narkotikų ir alkoholio. Jis pradeda pasakoti apie žinomą paslaptingą paplūdimį, kuriame – daugybė tropinių augalų, skaisčiai mėlynas vanduo ir nesibaigiančios pramogos. Nukeliavęs į salą jie aptinka ten gyvenančių atsiskyrėlių buveinę ir susižavi laisvu gyvenimo būdu. Tačiau laisvė turi savo kainą...

„Neighbors“ („Kaimynai“)

Makas ir Kelė Radneriai yra jauna pora, kuriai ką tik gimė vaikelis. Kaip ir dera jaunoms šeimoms, Radneriai persikelia į priemiestį – ramų rajoną, kokiame ir turi augti vaikai. Jų dienos bėga kaip ir visų tėvų su mažais vaikais: nemigos naktys, neigiami atsakymai į visus draugų kvietimus ir nuolatinis rūpestis savo atžala. Jų ramus gyvenimas kardinaliai pasikeičia, kuomet į gretimą namą įsikrausto... universiteto studentų brolija. Kaip jaustumėtės jeigu į jūsų ramų rajoną atsikraustytų linksmybių ištroškusi brolija, kurios pagrindinis tikslas šėlti? Šeimos vertybėmis gyvenantys tėvai, kuriems svarbiausių jų dukrelės gerovė turi tam savo atsakymą – kol nebus tvarkos mes nepasiduosime! Užverda tikras karas.

„50 First Dates“ („Visados kaip pirmą kartą“)

Kai pagrindinis filmo herojus Henris pamato kavinėje Lucy, jis iškart suvokia, jog ši mergina – ypatinga. Jis išdrįsta prie jos prieiti, susipažinti, tačiau kai kitą dieną jis vėl ją pamato, Lucy jo nebeprisimena, nes, pasirodo, ji avarijoje prarado atmintį ir jau daug mėnesių kasdien išgyvena tą pačią dieną. Ar pavyks Henriui užkariauti jos širdį kasdien?

„Almost Famous“ („Per žingsnį nuo šlovės“)

Jaunas vaikinas už viską labiau svajoja būti muzikos žurnalistu, todėl atkakliai siunčia laiškus savo dievaičiui, drąsiam radijo laidos vedėjui, kuris pagaliau sutinka su juo susitikti. Penkiolikmetis Viljamas sulaukia nuostabaus pasiūlymo: lydėti kelių savaičių gastrolėse savo mėgstamiausią roko grupę „Stilvoter“ ir aprašyti savo įspūdžius prestižiniame žurnale „Rouling stoun“. Vaikinukas nepaklauso žymaus roko muzikos kritiko patarimo, kad negalima su grupės muzikantais susidraugauti, ir leidžiasi įviliojamas į rokerių gyvenimą. O čia nuotykiai ir prasideda...

„The Kings Of Summer“ („Vasaros karaliai“)

Paaugliui vardu Džo atsibodo, kad jo tėvas per daug kišasi į jo asmeninį gyvenimą. Norėdamas gauti nepriklausomybę jis su savo dviem draugais pabėga į mišką. Šiame miške jie ketina pasistatyti namelį medyje. Paaugliai pradeda savo naują gyvenimą medžio namelyje, kur nėra jų tėvų ir niekas jiems nenurodinėja kaip reikia gyventi.

„Step Up: All in“ („Šokis hip hop‘o ritmu: Viskas arba nieko“)

Pameni, kai žiūrėjai pirmąją šio filmo dalį? O vėliau, žinoma, vedama smalsumo, stebėjai vis tobulėjančių šokėjų nuotykius antrojoje? Na, tau pasisekė, nes tai – dar viena „Šokis hip hop‘o ritmu“ dalis, kuri nukels tave į nuodėmingąjį Las Vegasą. Šioje dalyje bus galima pamatyti gerai pažįstamų aktorių, sužibėjusių serijoje apie hip hop‘ą ir „Step Up: All in“ vėl primins šokio galią ir grožį. Susidomėjote? Šis filmas – jau kinuose.

„Grease“ („Briliantinas“)

Kas gali būti vasariškiau nei septyniasdešimtųjų stiliukas, jaunas John Travolta, briliantinu sulaižyti plaukai ir per vasarą užgimęs paauglių romanas? Tai dainų, šokių ir intrigų kupina komedija-miuziklas, kuri nukels tave į jaunuolių gyvenimą 1978-aisiais, kuomet viskas buvo šiek tiek kitaip. Galbūt mados, dainuojantis kietuolis Travolta bei, žinoma, kiek vaikiški išgyvenimai ir viliojimo būdai ir sukels šypseną, tačiau tinkamesnio filmo šiltam rugpjūčio vakarui rasti bene neįmanoma.

„27 Dresses“ („Pamergė pagal užsakymą“)

Džeinė nori ištekėti. Ideali suknelė pagaliau surasta, dieviško skonio tortas ir mėgstamiausios gėlės jau užsakytos, viskas nepriekaištingai suorganizuota... Deja, šios vestuvės ir vėl ne jos. Ir taip – jau 27 kartą! Vestuvių organizatorė eilinį kartą pralaimėjo konkurencinėje kovoje dėl nuotakos puokštės.Vienose iš tokių vestuvių tarp svečių besisukiojantis jaunas žurnalistas Kevinas susipažįsta su Džeine ir išgirsta jos gyvenimo istoriją. Jis supurto amžinos pamergės pasaulį.

„21 Jump Street“ („Nevykėliai po priedanga“)

Policininkai-nevykėliai Dženkas ir Šmidtas nuo pat lemtingo susitikimo akademijoje suprato, kad jų asmeniniai privalumai ir nepataisomi trūkumai šauniai kompensuos skylėto išsilavinimo ir tingių treniruočių spragas. Puskvailių vyrukų duetas apsisprendžia patruliuoti ir saugoti įstatymus kartu. Jie dviese mina ratus dviračiais ir laukia galimybės ką nors areštuoti ar pagaudyti kokį prasikaltusį negerietį. Jaunatviškai atrodantys vyrukai gauna rimtą užduotį, dėl kurios nenori terliotis kiti pareigūnai. Uniformuoti bičiuliai turės apsimesti Sagano vidurinės mokyklos moksleiviais ir išsiaiškinti, kaip vietinis jaunimas gauna mirtinai pavojingas narkotines medžiagas ir kuris protuolis paslapčia organizuoja nelegalią prekybą. Į mokinių gretas sėkmingai prasiskverbę policininkai iš karto griebia jautį už ragų ir pasisiūlo draugauti su pagrindiniu įtariamuoju.

„Horrible Bosses“ („Kaip atsikratyti boso?“)

Vienintelis dalykas galėtų praskaidrinti nuobodų trijų draugų Niko, Kurto ir Deilo darbą – jei kas į miltus sutrintų jų nepakenčiamus bosus. Išeiti iš darbo vaikinai negali sau leisti, tad kartą išgėrę viena kita taurele per daug ir išklausę buvusio kalinio patarimų, trys draugai sukuria, atrodytų, absoliučiai aiškų planą, kaip atsikratyti savo darbdavių... ilgam.

„We‘re the Millers“ („Labas, mes Mileriai“)

Viena juokingiausių pastarųjų penkių metų komedijų. Tai istorija, pasakojanti apie nevykėlį vyruką, pardavinėjantį žolę, kuris susimauna ir praranda daug pinigų. Kad atlygintų žalą jam nurodoma iš Meksikos į Koloradą pergabenti didelę marihuanos siuntą. Norėdamas įgyvendinti planą ir susikurti priedangą, į pagalbą Davidas pasikviečia kaimynus ir iš jų sukuria netikrą Milerių šeimą. Jo žmona tampa striptizo šokėja (akt. Jennifer Aniston), dukra – maištaujanti paauglė pankė, sūnumi – jaunas ir sekso dar nepatyręs Kenis. Kaip šiai spalvingai kompanijai seksis vykdyti savo sunkiai įveikiamą užduotį?

„Due Date“ („Vingiuotas kelias namo“)

Žinote tas taisykles, kurių laikomės oro uostuose, kad neprisidarytume problemų? Na, karštakošis vyrukas, kurį vaidina žavusis Geležinis Žmogus – Robert Downey Jr, tų problemų oro uoste prisidaro tada, kai susipažįsta su visišku nevykėliu, trukdančiu jam ramiai mėgautis skrydžiu. Žinoma, filmas nebūtų toks juokingas, jeigu abiems vyrams nebūtų uždrausta skristi ir jie įvairių nelaimingų atsitiktinumų dėka nebūtų įkalinti viename automobilyje, su tikslu grįžti namo. Vieno laukia aktorystės svajonė Holivude, o kito – tuoj tuoj turinti gimdyti žmona. Daug absurdiškų situacijų, daug juoko ir daug svetimo gėdos jausmo. Bet pamatyti būtina!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją