Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį vyraus sausesni orai. Tik vakarėjant iš pietryčių šalį pasieks debesų juosta. Naktį debesys brausis jau gilyn į Lietuvą ir lietus intensyvės, iki ryto nepalis greičiausiai tik Žemaitijoje ir pajūryje. Dieną netrūks saulės, temperatūra kils iki 19–24 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną lietaus išvengs nebent tik pajūris. Liūtys bus trumpos ir vasariškos, intensyvumas bus labai skirtingas: kai kam gali kliūti vos keli lašai, o kai kam – labai stipri liūtis. Temperatūra dieną svyruos tarp 16–21 laipsnio.

Ketvirtadienio naktį lietaus teks šiaurės rytinei Lietuvos pusei, o dieną trumpi lietūs turėtų lankytis beveik visoje šalyje, galima perkūnija. Naktį temperatūra bus tarp 11–16 laipsnių, o dieną grįš 20–25 laipsnių šiluma.

Penktadienis numatomas labai audringas. Tądien iš pietų plūstelės labai karštas drėgnas tropinis oras, tad temperatūra penktadienio dieną, ypač – pietrytiniuose rajonuose, gali viršyti net 30 laipsnių karštį. „Be to, ši karšta oro masė sudarys sąlygas formuotis smarkioms liūtims su perkūnija, vietomis tas liūtis gali lydėti stiprus škvalinis vėjas bei kai kuriose vietovėse iškristi kruša“, – prognozavo M. Kirkliauskaitė.

Savaitgalis bus jau vėsesnis, o dienomis temperatūra kils maždaug iki 18–23 laipsnių. „Šeštadienį ir sekmadienį neišvengsime ir trumpo lietaus, tačiau jo intensyvumas bus gerokai mažesnis nei penktadienio dieną“, – sakė sinoptikė.