Nors daugeliui atostogos asocijuojasi su prabangiais viešbučiais ir prie viešbučio gurkšnojamais brangiais spalvotais kokteiliais, pailsėti tikrai galima ir neišleidus daugybės pinigų. Pigios kelionės nebūtinai suteikia mažiau įspūdžių ar trukdo maloniai praleisti laiką. Neretai būna priešingai – patiriama daugiau nuotykių ir įspūdžių, mat ne viskas būna tobulai suplanuota.

Protingai pasirinkite

Jeigu norite tiesiog pailsėti ir pabėgti nuo rutinos, todėl jums nėra skirtumo, į kokią šalį vykti, pasvarstykite, ar tikrai svarbu keliauti į atokiausią šalį. Patyrę keliautojai pataria apsilankyti tose šalyse, kuriose pragyvenimo lygis panašus į esantį gimtojoje šalyje. Atsiminkite, kuo toliau keliausite, tuo brangesni lėktuvo bilietai bus. Atostogaukite kaimyninėse šalyse arba apsilankykite pas senai matytus giminaičius. Taip ne tik galėsite aplankyti juos, šalį, kurioje jie gyvena, bet ir nemokamai apsistoti jų namuose.

Rinkitės alternatyvius maršrutus

Atsiribokite nuo populiarių turistinių vietų ir regionų. Kiekvienas viešbutis, parduotuvė ar restoranas žino, kad turistai atvyko papramogauti ir išleisti nemažą sumą pinigų, todėl tam pasiruošia gerokai pakeldami kainas. Nusipirkę kokį nors daiktą „turistų zonoje“, kitoje vietoje jį galite rasti ir trigubai pigiau. Todėl nebijokite dėl takelio mesti kelią ir išdrįskite pažintį šalį „iš vidaus“ – nustebsite, kokių įspūdžių tai suteiks.

Taupykite laiką

Vietoj to, kad leistumėte laiką stovėdami eilėse į populiarius muziejus, pasidomėkite galimybėmis iš anksto įsigyti elektroninį bilietą. Tokiu būdu per trumpesnį laikotarpį galėsite aplankyti daugiau lankytinų vietų. Planuokite keliones į tas šalis ar miestus, kuriuose yra nemokamų muziejų ar kitų lankytinų vietų.

Pasidomėkite specialiomis akcijomis

Naudokitės viešuoju transportu, tai kur kas pigiau nei nuomoti automobilį. Tai ypač aktualu didžiuosiuose miestuose, keliaudami viešuoju transportu sutaupysite ne tik pinigų, bet ir laiko. Nemažai didesnių miestų siūlo įsigyti specialiai turistams paruoštas miestų korteles, kurių turėtojams leidžiama ne tik naudotis viešuoju transportu, bet ir lankytis muziejuose ar kitose lankytinose vietose, taikomos nuolaidos tam tikruose restoranuose.

Mėgdžiokite vietinius

Jokie gidai nepažįsta šalies taip, kaip vietiniai jos gyventojai. Užkalbinkite juos ir tikėtina, kad sulauksite tikrai įdomių pasakojimų apie vieną ar kitą objektą bei patarimų, ką tikrai verta pamatyti ir aplankyti, o gal net įsigyti naujų draugų. Pietauti taip pat eikite ten, kur matote daugiausia vietinių gyventojų. Jie dažnai renkasi nebrangų, bet kokybišką maistą. Jei keliaujate į svečią šalį ir gerai nemokate tos šalies kalbos, tai puiki galimybė įgyti praktikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)