Miesto širdis – Basanavičiaus gatvė – poilsiautojus pasitinka įvairiomis pramogomis ir paslaugomis: nuo galimybės pavalgyti už eurą iki laikinas tatuiruotes siūlančių verslininkų, kurių pavyko suskaičiuoti bent 4. Tiesa, tradiciškai, didžiausios eilės nusidriekia prie užkandinių, siūlančių burbulinius vaflius. Jų kainos visur panašios – 3-4 eurai.

Kavinių langai taip pat iškabinti skelbimais, kviečiančiais užeiti į įvairias vakarines programas. Pavyzdžiui, vienoje jų skelbiama, kad šią savaitę vyks paskutinieji šią vasarą Vitalijos Katunskytės koncertai Palangoje, o netoliese esanti užeiga kviečia vakarą praleisti su merginų grupės „Vyšnios“ muzika bei Artūro Orlausko pokštais.

Gatvės pabaigoje einančius prie jūros pasitinka du vaikinai, pardavinėjantys pripučiamus gultus – ormaišius. Pasiteiravus kainos, vienas jų atšauna – 25 eurai. „Nereikia pačiam pūsti, palaikai vėjyje ir guli“, – prekės privalumus vardija vienas vaikinų.

Paplūdimyje – taip pat iš pažiūros daug poilsiautojų. Nors oro temperatūra dieną siekė 19-20 laipsnių, tai neatbaidė norinčių pasideginti. „Nelabai, galima drąsiai maudytis“, – į klausimą, ar šaltas vanduo, atsakė jau išsimaudžiusi šeima.

Žmonių daug, bet tai didelio džiaugsmo neatneša

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė sako, kad apgyvendinimo įstaigoms šios keturios dienos atnešė daug poilsiautojų – bene visi kambariai užimti.

„Jaučiasi, kad yra labai didelis žmonių srautas, ir iš aplinkinių miestelių yra daug atvykusių žmonių. Kainos dėl to nesikeičia, jos, kaip ir visą sezoną, tos pačios. Nebent tai būtų kažkoks paskutinis kambarys“, – sako I. Valaitienė.

Tiesa, nors viešbučių užpildymas ir beveik šimtaprocentinis, pajūrio verslininkai tuo džiaugtis neskuba, sako I. Valaitienė, – vasara buvo šalta, kas atsiliepė pajamoms.

„Tikimės, kad sezonas bus ilgesnis. Aišku, paprastam poilsiautojui iki rugpjūčio galo tik ir yra galimybė atostogauti, rugsėjį vaikai išeina į mokyklas, todėl lieka tik savaitgaliniai poilsiautojai. Bet, jeigu gražus oras, tikimės, kad tų žmonių pirmas rugsėjo savaites dar bus.

Vėlyva sezono pradžia padarė savo. Kai kuriais savaitgaliais srautai gali būti dideli, bet viešbutyje daugiau kambarių dėl to neatsiranda – jis priima tiek, kiek gali priimti. Kad ir kokios būtų eilės, viešbučiui iš to naudos nėra.

Visi tikėjosi, kad nuo pačios liepos pradžios šoktels užimtumas. Šiais metais dvi liepos savaites buvo blogas oras, dėl to užimtumas buvo mažas. Taip pat iškart viešbučiuose buvo mažinama kaina. Krito ir užimtumas, ir kambarių kainos, todėl pajamos irgi krito stipriai“, – sako I. Valaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)