Net ir kramtomosios gumos kramtymas gali paskatinti nepageidaujamus senėjimo procesus, seniai neplauta makiažo kempinėlė – odos uždegimą, o spuogų spaudymas - palikti randų visam likusiam gyvenimui. Nuo savęs neišgelbės nei brangiausi kremai, nei kosmetinės procedūros. Apie odos grožiui ir sveikatai žalingiausius įpročius rašo Passion.ru.


1) Kramtomosios gumos kramtymas

Kramtomoji guma, jeigu tikėtume reklama, padeda palaikyti burnos ertmėje rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, šalina nemalonius kvapus ir apsaugo nuo ėduonies. Be to, kaip tvirtina britų mokslininkai, kramtomosios gumos kramtymas stimuliuoja veido raumenis.

Tačiau Europos plastikos chirurgai ir kosmetologai skambina pavojaus varpais: jie tvirtina, jog būtent nuolatinis kramtomosios gumos žiaumojimas skatina vadinamųjų mimikos raukšlių aplink burną atsiradimą.

Plastikos chirurgė Hema Sundaram, dirbanti Vašingtono estetinės medicinos klinikoje, tvirtina: nuolatinis kramtymas mažina apatinės veido dalies raumenų tonusą, todėl oda aplink lūpas praranda elastingumą, ir atsiranda raukšlių. Su H. Sundaram nuomone sutinka ir gydytoja kosmetologė iš vieno medicinos centro Niujorke Megan Moore, nors moksliniais tyrimais tokia kramtomosios gumos žala veido odai dar nepatvirtinta.

Išeitis: jeigu vis dėl to nuspręstumėte odos jaunystę išsaugoti ir kramtomąja guma nebepiktnaudžiauti, ją kuo puikiausiai pakeis gaivinantys ledinukai.


2) Ilgi pokalbiai mobiliuoju telefonu

Dauguma iš mūsų nemėgsta savo mobiliojo telefono laikyti specialiame dėkle. O kai šis prietaisas guli kur nors rankinės gilumoje, jis tarsi magnetas traukia prie savęs purvą ir dulkes. Be to, ant mobiliojo telefono lieka ir suragėjusios odos dalelių bei veido odos išskiriamų riebalų – o juk tai pats mylimiausias įvairiausių žalingų mikroorganizmų maistas.

Vašingtono universiteto mokslininkai nustatė, jog per dieną ant mobiliojo telefono nusėda daugiau bakterijų nei ant mūsų rankų. Specialistai perspėja: bakterijos, tarpstančios ir besidauginančios ant mobiliojo telefono, entuziastingai gviešiasi ir kaimyninių teritorijų, pavyzdžiui, veido odos ar ausies. Patekę ant odos, tokie pavojingi mikroorganizmai ar bakterijos gali tapti gana rimtų ligų priežastimi: egzemos, aknės, įvairių alerginių reakcijų ar net ausies uždegimo.

Išeitis: norint išvengti bakterijų ir mikroorganizmų invazijos, svarbu reguliariai valyti mobiliojo telefono paviršių antibakterinėmis servetėlėmis. Ar bent jau įsigyti dėklą savo mobiliajam telefonui.

3) Gėrimas per šiaudelį

Tie, kurie mėgsta gėrimus skanauti per šiaudelį, bei rūkaliai tokiu elgesiu sukuria idealias sąlygas raukšlių atsiradimui.

„Kai žmogus lūpas sudeda vamzdeliu, įsitempia raumenys, laikui bėgant jie nusilpsta ir atsiranda raukšlių. Bėgant metams, moterų odos elastingumas mažėja, o jeigu ji dar ir daug rūko ar siurbčioja gėrimus per šiaudelį, sudaromos tiesiog idealios sąlygos raukšlėms formuoti“, - teigia kosmetologijos salono „Cut and Color“ darbuotoja Angelina Koreniugina.

Išeitis: pirmiausia būtina mesti rūkyti. Šis žalingas įprotis ne tik spartina odos senėjimo procesus, bet ir labai kenkia sveikatai. O gerti per šiaudelį reikėtų kuo rečiau.

(B.d.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)