Vyras iš San Paulo kentėjo nuo nosies miazėsinfekcijos, kai nosyje ir sinusuose apsigyvena musių lervos, rašo dailymail.co.uk. 

Šį atvejį žurnale „New England Journal of Medicine“ aprašę gydytojai padarė šį vaizdo įrašą, į paciento nosies ertmę įkišę miniatiūrinę kamerą.

Vyras kreipėsi į medikus, be kitų simptomų skųsdamasis tuo, kad iš jo nosies lenda kirmėlės.

Nosies miaze susergama tuomet, kai musės padeda kiaušinėlius žmogaus nosyje ar prie jos. Iš šių kiaušinėlių išsirita lervos.   

Lervos minta žmogaus raumenimis ir, jei ši infekcija negydoma, gali sunaikinti veido, nosies ir akių kaulus bei minkštuosius audinius.

Dėl tokios būklės gali kilti akių ir smegenų infekcijos. Kartais jos sukelia meningitą ir netgi mirtį.

Kirmėlės
Vyras kreipėsi į Klinikinę ligoninę Brazilijoje, teigdamas, kad prieš dvi dienas iš jo kairės nosies šnervės pradėjo lįsti kirmėlės.   

Anksčiau šiam vyrui buvo nustatytas ŽIV virusas ir hepatito C infekcija ir gydytojai teigė, kad nors jo imuninė sistema sparčiai silpnėjo, jis nebuvo gydomas antiretrovirusiniais vaistais. 

Prieš penkerius metus jam iš sinusų taip pat buvo pašalintas auglys, žinomas kaip nosies papiloma, bet iki šiol pacientas jokių simptomų nejautė.   

Beveik savaitę jam iš nosies kraujavo, kairėje nosies pusėje jis juto buką skausmą ir iš nosies sklindantį negerą kvapą.

Jį pradėjo kankinti kvėpavimo sutrikimai ir nosies bei veido patinimas. 

Gydytojai, įkišę į vyro nosį kamerą, kairiojoje jo nosies ertmėje išvydo knibždant daugiau kaip 100 lervų. Jo nosies kanalai buvo paraudę, pilni skysčių, padengti opelėmis, audiniai suskilinėję. 

Gydytojai, vadovaudamiesi kamera, vieną po kitos pašalino visas lervas ir išplovė jo nosį fiziologiniu tirpalu.   

Nosies valymas užtruko keturias dienas, bet po to paciento simptomai išnyko, ir pakartotinis tyrimas su kamera patvirtino, kad nosies ertmė yra švari.   

Medikai nustatė, kad tai buvo musyčių Cochliomyia hominivorax lervos, kurios minta šiltakraujų gyvūnų audiniais. Šių Centrinėje ir Pietų Amerikoje gyvenančių musyčių patelės deda kiaušinėlius prie šviežių žaizdelių. Po 12 – 21 valandos išsiritusios lervos įšliaužia į žaizdą, įsirausia į raumenis ir pradeda misti audiniais bei kūno skysčiais.   

Per patikrinimą po dviejų mėnesių buvo nustatyta, kad vyro nosies takai užgijo, ir jis nebejuto jokių turėtos infekcijos simptomų.

Vaizdo įrašą galite pažiūrėti čia. 

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)