Įprastai pirmagimiai ypač daug pasiekia, jauniausi būna išlepinti, o kur viduriniųjų vaikų vieta? Niekur, štai kur bėda, rašo independent.co.uk.

„Trumpai tariant, viduriniojo vaiko sindromas reiškia, kad vyresniam vaikui atitenka visi nuopelnai, jaunesniam – visa meilė, o viduriniajam nieko nelieka“, – rašoma „Urban Dictionary“.

Vidurinieji vaikai yra nemylimi, jiems nuolat kyla klausimų dėl savo identiteto, jie išdykauja, kad gautų dėmesio, verkia tik tam, kad tėvai juos pastebėtų.

Sveiki, aš – Rachel, esu vidurinis vaikas šeimoje.

Jautimasis atstumtam visą gyvenimą (melodramatiškai kalbu?) gali turėti padarinių užmirštam vaikui, tačiau nepaisant visų dejonių, iš tiesų manau, kad būdama viduriniu vaiku tapau stipresnė, geriau pasirengiau gyvenimui.

„Nors viduriniai vaikai yra ignoruojami tiek tėvų, tiek tyrėjų, iš tiesų ilgalaikėje perspektyvoje, jie vis tik laimi“, – sako psichologė Lynne Griffin. Ji tvirtina, kad viduriniai vaikai yra empatiškesni, kūrybingesni, rečiau jaučia spaudimą prisitaikyti.

Kadangi esu vidurinis vaikas, niekada nejaučiau, kad galėčiau pasikliauti mane ignoruojančiais tėvais. Tai netiesa, iš tiesų galiu pasikliauti savo tėvais, tačiau iš tiesų esu nepriklausoma.

Suprantama, kad susilaukę pirmo vaiko tėvai patiria daug naujų jausmų, jiems tai – reikšmingas įvykis, tas pats pasakytina ir susilaukus antro vaiko. Su viduriniu vaiku viskas kur kas paprasčiau.

Visi labai džiaugėsi, kai mano brolis baigė universitetą, o kai aš parodžiau baigimo diplomą, jie pasakė: Na, tu visada gerai mokeisi.“ Entuziazmu dėl mano mokslų baigimo netryško.

Ką vidurinis vaikas turi padaryti, kad tėvai juo didžiuotųsi?? Atsiprašau, prasiveržė 24 metus slopintos emocijos.

Kita vertus, per tuos išbandymų metus išsiugdžiau daugybę gebėjimų.

Mūsų, vidurinių vaikų, nereikia per dag prižiūrėti – palikite mus, ir mes susidorosime. Atliksime turbūt bet kokį darbą, nes esame įpratę įdėti daug pastangų. Na taip, juk viduriniai vaikai turi nuveikti kur kas daugiau, kad juos pastebėtų, mes – ryžtingi, ambicingi kovotojai, visada norime geriau, pasiekti daugiau.

Be to, mėgstame bendrauti, juk anksti supratome, kad turime rodyti balsą, jei norime, kad mus pastebėtų. Visi, kas mane pažįsta, patvirtintų, kad esu aktyvi, šneki.

Šie sugebėjimai pravertė man daugeliu gyvenimo aspektų.

Daugybė vidurinių vaikų išmoksta būti puikiais derybininkais.

Sąmoningai ar nesąmoningai, tėvai dažnai labiau palaiko vyriausius ir jauniausius vaikus, taigi mes, viduriniai vaikai, turime atrasti kitų būdų gauti tai, ko norime, užsitikrinti, kad mus išgirstų.

Anot l Griffin, viduriniai vaikai „labiau linkę į kompromisus, taigi sėkmingai tariasi“. Prisiminkite tai, jei norėsite su kuriuos iš mūsų pasiginčyti.

Tiesa, man kaip viduriniam vaikui, būdinga vengti konfliktų – dauguma vidurinių vaikų žino, kad neverta rizikuoti, nes dažniausiai vyriausias ir jauniausias susivienija prieš vidurinį. Na o tai reiškia, kad puikai su visais sutariame, esame vakarėlių sielos. Pakvieskite, pamatysite.

Mama ir tėti, dar pamatysite kai tapsiu Pasaulio grožio karaliene (juokauju, myliu jus, tėvai).

Susumavus rezultatus, viduriniams vaikams turbūt reikėtų padėkoti tėvams – ačiū už atstūmimą, ignoravimą, už tai, kad niekada neskatinote jaustis ypatingais, juk dėl įdėtų pastangų mes, viduriai vaikai, tapome tiesiog nuostabiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)