Respublikonų pasiūlytas planas numato, kad Virdžinijos valstijoje nėštumą norinčioms nutraukti moterims pirmiausia bus atliktas tyrimas ultragarsu, kuris leis joms išvysti savo vaisių ir išgirsti jo širdies plakimą.

Per pirmuosius tris nėštumo mėnesius, kai atliekama 80 proc. visų abortų, toks tyrimas ultragarsu turės būti atliekamas per moters vaginą. Tokiam planui įnirtingai priešinasi moterų teisių organizacijos ir demokratai.

Šį įstatymą šią savaitę turi pasirašyti Virdžinijos gubernatorius Bobas McDonnellas, kuris yra Mitto Romney bendražygis ir potencialus kandidatas į respublikonų viceprezidento postą.

Priešininkai, kritikuodami šį įstatymo projektą ir kitose vasltijose galiojančią panašią tvarką bei naujas priemones riboti kontracepciją, tvirtina, jog respublikonai pradėjo “karą prieš moters sveikatą”.

Virdžinijos demokratai, nepritariantys šiam įstatymo projektui, sako, kad moterys bus verčiamos iškęsti invazinę procedūrą, kuri prilygsta “valstybės remiamam išžaginimui”.

“Tokios formos vyriausybės kišimasis sukrečia sąžinę ir demonstruoja, kaip toli gali nueiti respublikonų įstatymų leidėjai, kad neleistų moterims kontroliuoti savo pačių reprodukcinio likimo”, - sakė demokratų atstovas Davidas Englinas.

Virdžinija taps aštuntąja valstija, kurioje prieš atliekant abortą bus reikalaujama atlikti moterims tyrimą ultragarsu. Skirtingai negu kitose valstijose, gydytojai nevers moterų pažvelgti į vaisiaus nuotrauką. Tačiau nuotraukos kopija bus įsegta į jų medicininę kortelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)