Šiaurinėje Prancūzijoje esančiame Amienso mieste Sergine’a ir Joelas Le Moaligou, kaltinami savo 11 mėn. dukters nepriežiūra, stojo prieš teisėją ir prisiekusiuosius.

Pora yra veganai aktyvistai, kurių dieta draudžia valgyti bet kokius gyvulinės kilmės produktus ir jie naudoja tik alternatyvius vaistus.

Prancūzų pora perėmė šį gyvenimo būdą po to, kai pamatė televizijos laidą apie tai, kaip yra skerdžiamos karvės. J. Le Moaligou ėmėsi biologinio maisto verslo, kuris neseniai bankrutavo.

2008 m. kovo mėn. S. Le Moaligou, kuriai dabar yra 40 m., iškvietė greitąją pagalbą, kai jos duktė pradėjo gausiai prakaituoti ir verkti bei atrodė esanti nusilpusi.

Kai greitoji pagalba atvyko į šiaurę nuo Paryžiaus, Somme regione, Saint Maulvis kaime esančius šeimos namus, Louise jau buvo mirusi.

Lyginant su vidutiniškai 8 kg. sveriančiais tokio amžiaus kūdikiais, mergaitė svėrė vos 5,7 kg.

Greitosios pagalbos darbuotojai atkreipė dėmesį į tai, kad kūdikis buvo liesas ir išblyškęs. Vėliau mažylės motina prisipažino, kad ji buvo maitinama tik motinos pienu.

Skrodimas parodė, kad Louise buvo vitamino A ir B12 nepakankamumas. Šie vitaminai yra būtini sveikam vaiko vystymuisi. Be to, tokie nepakankamumai didina vaiko jautrumą infekcijoms.

Prokurorė Anne-Laure Sandretto teisme sakė: „Jei motina nevartojo pakankamai vitamino B12, tai taip pat ir vaikas”.

Porai teisme atstovaujantis Stephane’as Daquo teigė, kad tapti veganais porą paskatino juos sujaudinusi televizijos laida apie skerdykloje žudomas karves. Taip pat, pasak jo, pora turi 13 m. dukterį, kuri niekada neturėjo rimtų sveikatos problemų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)