Maždaug ketvirtadalis 15- 20 metų amžiaus merginų prisipažino, kad pinigus joms daugiausia duoda jų vaikinai. Ši paauglių grupė per pastarąsias 60 dienų 10 proc. rečiau naudojo prezervatyvus. Merginos, kurių vaikinai turėjo automobilį, prezervatyvus prašė naudoti net 50 proc. rečiau. Be to, tokios merginos beveik nesinaudojo ir kitomis kontracepcijos priemonėmis.

Netgi atkreipus dėmesį į šalutinius faktorius, merginos, gaunančios pinigų iš savo vaikinų, vis tiek 50 proc. rečiau naudojosi kontracepcijos metodais ir beveik nereagavo į kampaniją dėl ŽIV prevencijos, teigė tyrimo autorė Janet Rosenbaum iš Merilendo gyventojų tyrimo centro.

Pasak J. Rosenbaum, atrodo, jog tokios merginos nesaugų seksą iškeičia į pinigus, nepaisant to, kad daugelio iš jų santykiai yra ilgalaikiai ir monogamiški.

„Tokios paauglės elgiasi neišmintingai, kad patenkintų savo materialinius poreikius“, - sakė J. Rosenbaum. Jos teigimu, norint priversti tokias merginas naudoti kontracepciją, reikalingi socialiniai ir ekonominiai pokyčiai, o ne standartinė propaganda.

„Geriausias sprendimas būtų pagerinti tokių merginų ir jų šeimų ekonominę padėtį, kad joms nereikėtų priklausyti nuo savo vaikino piniginės“, - pabrėžė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)