Kalvarijos maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino šią viešojo maitinimo įmonę. Patikrinimo metu nustatyta, kad kavinės virtuvėje buvo nepakankamai valomas bei dezinfekuojamas gamybos inventorius, žalios mėsos apdorojimui skirtas stalas bei naudojamas smulkus gamybinis inventorius nebuvo atitinkamai paženklinti, kas sudarė prielaidas atsirasti kryžminei taršai.
Kiaušiniai ir birūs sausi produktai buvo laikomi kibirėlyje po plautuve. Savikontrolės žurnalai buvo vedami aplaidžiai – pildomi ne kasdien, netikslūs kai kurių patiekalų technologiniai aprašymai.

Kavinėje gedulingiems pietums buvo pateikti 35 vištienos kepsniai kiek pakeistos receptūros – vietoje sūrio, kepsniai buvo apvolioti kiaušinio plakinyje su džiūvėsėliais.

Kalvarijos maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai paėmė šaldytuve rastų vištienos broilerių mėginius, atrinko kitų maisto produktų ir plovinių nuo darbinių paviršių mėginius ir nusiuntė ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Kavinės administraciją inspektoriai įpareigojo tris darbuotojas, dirbusias gedulingų pietų dieną, nusiųsti mikrobiologiškai išsitirti.

Tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)