Prancūzijos mokslininkai nuskenavo vyrų smegenis sekso metu ir iškart po jo. Taip buvo norėta išsiaiškinti, kaip keičiasi stipriosios lyties atstovų protinė veikla.

Paaiškėjo, kad galvos smegenų žievė, kontroliuojanti sąmoningą mąstymą, orgazmo metu tiesiog išsijungia. O štai kitos dvi zonos – juostinė smegenų žievė ir migdolinis kūnas – tuomet siunčia likusiai smegenų daliai žinią anuliuoti lytinį potraukį, paleisdamos miegą skatinančias chemines medžiagas, tarp kurių yra ir serotoninas.

Tyrime dalyvavęs mokslininkas Serge'as Stoléru sakė: „Šie eksperimentai leidžia pamažu suprasti, kas vyksta smegenyse orgazmo metu“.

Šis mokslininkų atradimas tarsi suteikia miegoti norintiems vyrams pasiteisinimą, tačiau tai visiškai nedžiugina jų partnerių, kurioms migdantis orgazmo poveikis nepasireiškia.

Mokslų daktaras S. Stoléru aiškina: „Kai vyrai patiria orgazmą, jie paprastai kurį laiką negali būti sujaudinami. Moterų atveju yra kiek kitaip. Jos gali norėti daugiau, kai jų partneriai tenori ilsėtis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)