Ekspertės teigimu, šiuo metu laukiama dar penkių aukų kraujo ir šlapimo tyrimų rezultatų, tačiau ji yra įsitikinusi, kad ir šiais atvejais mirtį sukėlė preparatas, kuris yra stipriausias opiatas, kurio galima nusipirkti.

Jis yra 10 tūkst. kartų stipresnis už morfiną. Tai yra kito nuskausminamojo, kurio perdozavęs mirė dainininkas Princas, analogas.

Šis preparatas yra sintetinis opiatas, galintis gerokai sulėtinti kvėpavimą. Jis nėra aprobuotas vartoti žmonėms. Preparatas vartojamas užmigdyti didelius gyvūnus, pavyzdžiui, dramblius. Vos 2 miligramai šio vaisto gali užmigdyti toną sveriantį Afrikos dramblį.

JAV kovos su narkotikais administracijos teigimu, narkomanai gali net nežinoti, kad suvartojo šio vaisto, nes prekeiviai pradėjo maišyti heroiną su kita medžiaga, kad šis būtų stipresnis ir jo išeiga būtų mažesnė. Prekeiviai narkotikais taip pat naudoja šį vaistą falsifikuoti narkotikus. Statistika rodo kad 2013–2014 m. nuo jo mirė 700 žmonių.

Daugiausia tokių mirčių užfiksuoja Ohajo valstijoje. Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenys rodo, kad 2014 m. Ohajuje opiatų sukeltų mirčių skaičius buvo antras didžiausias šalyje, o narkotikų perdozavimo rodiklis buvo penktas didžiausias šalyje.

2013-2014 m. Kovos su narkotikais administracijos laboratorijos pateikiamo fentanilio kiekis išaugo 1043 proc., o su minėta medžiaga naudojimu susijusių mirčių skaičius šoktelėjo 526 proc., nors medikai šio vaisto valstijoje išrašė 7 proc. mažiau.

Tačiau Hamiltono apygardos šerifas Jimas Neilas sako, kad pareigūnai vis dažniau aptinka priedų heroine. „Dabar jau faktiškai randame ne heroino su kažkuo, o sintetinių opioidų, sumaišytų su heroinu“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)