Elektroninės sveikatos sistemos plėtojamas numatytas šios Vyriausybės programoje.

Ir premjeras, ir sveikatos apsaugos ministras yra minėję, kad visu pajėgumu pradėsianti veikti e-sveikata padės trumpinti eiles gydymo įstaigose, o pačią sveikatos sistemą padarys skaidresne.

„Puikiai suprantame, kad elektroninis receptas yra viena iš sąlygų kalbant apie skaidrų farmacinį sektorių, kada bus galima matyti, kam kokie kokių įmonių vaistai kokiais kiekiais ir kas išrašinėja. Todėl tas nenoras šiandien arba sistemų lūžimas, neveikimas, bent jau aš asmeniškai manau, susijęs būtent su šituo aspektu. Dėl to tikslas yra nelaukiant 2020 metų pasiekti kuo anksčiau“, – gruodžio pradžioje Seme pristatydamas Vyriausybės programą kalbėjo S.Skvernelis.

A. Veryga interviu BNS gruodį sakė, kad elektroninės sveikatos paslaugos Lietuvoje buvo diegiamos netinkamai, tačiau reikia „važiuoti į priekį“.

Anot jo, kartu reikia plėtoti ir mobilias technologijas, kurios atveria galimybes medikams per atstumą stebėti pacientų būklę.

Be to, planuojama aptarti numatomas investicijas į ligoninių infrastruktūrą, kas leistų pagerinti teikiamų gydymo paslaugų kokybę ir jų prieinamumą pacientams, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)