Vilkaviškio miesto ligoninės skubaus priėmimo skyrius, žmogus atvežtas greitosios mašina, kuriam turėjo būti suteikta skubi pagalba taip koridoriuj prie besivarstančių automatinių durų pragulėjo lygiai valandą. Aš pakraupęs tokiu darbu... Kur ritasi šis pasaulis... Dalinkimės! Nebūkime abejingi!“ Tokia žinutė feisbuke pradėjo plisti vasario 4-ąją.

Per savaitgalį nuotrauka pasidalijo tūkstančiai žmonių. Vieni komentatoriai gynė gydytojus, kiti dalijosi nuoskaudomis ir pasakojo, ką teko išgyventi ligoninės priėmime.

„Man yra tekę susidurt su jų aplaidumu kai buvau atvežtas greitąja į ligoninę. Praradęs sąmonę ir po to vos stovėdamas ant kojų turėjau vaikščioti per visur ir niekas nieko nedarė, o savijauta buvo labai bloga, svaigo galva. Gydytojai tarpusavyje barėsi, kuriam čia paimti mane, kam priklausau... Buvau labai piktas, bet neturėjau jėgų pradėti imtis veiksmų... Savijauta neleido“, – dalijosi vardu ir pavarde pasirašęs vyras.

Airijoje gyvenančio lietuvio nuomone, aprašyta situacijai toli gražu iki blogiausios: „Čia dar nieko,valandėlę palaukė. Aš Airijoj gyvenu, turiu migreną ir teko kviesti greitąją, nes jau buvo ne kas. Tai, patikėkit, keturias valandas laukiau, kol teikėsi gydytojas ateiti. Maniau, kad išprotėsiu nuo skausmo".

Komentatorės Dovilės nuomone, aprašyta situacija – kiekvienos ligoninės kasdienybė, „o kaip paklausi, kodėl nepriima, sako kviečiam pagal prioritetus, kam tuo metu skubiau pagalbos reikia... Bet kaip jie tai nustato?! Juk ne visada problema matyti išorėje, pvz., kaip atviro lūžio atveju“.

Vyr. gydytojas: valanda priėmime nėra daug

Kaip DELFI sakė Vilkaviškio ligoninės vyr. gydytojas Linas Blažaitis, valanda priėmime nėra daug, nes pacientams teikiant paslaugą imamas, tiriamas kraujas, atliekamos kardiogramos, kiti tyrimai, apžiūros, specialistų konsultacijos.

„Valanda realiai – labai trumpas laiko tarpas. Ne tik mūsų, bet ir kitų Lietuvos ligoninių priėmimo skyriuose 5-6 valandas sugaištama ir praktiškai daugumoje ligoninių taip yra“, - sakė vyr gydytojas.

Jeigu atvežamas pacientas, kuriam būtina neatidėliotina pagalba, daktaro žodžiais, jis ją ir gauna. „Tačiau komentuoti konkretaus atvejo aš negaliu, nes nežinau“, - pakartojo L. Blažaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)