Viskas prasidėjo, kai gruodžio 28 dieną jai ėmė skaudėti gerklę.

Medikai studentei diagnozavo tonzilitą, skyrė antibiotikų. Nepaisant to, merginos būklė pradėjo sparčiai prastėti, ji paguldyta į ligoninę, o netrukus ir į intensyviosios terapijos skyrių.

Chelsea nebegalėjo ryti ir valgyti, akių baltymai pageltonavo, praktiškai nebegalėjo kvėpuoti.

Sutrikę gydytojai atliko daug tyrimų, tarp jų ir tyrimą dėl hemofagocitinės limfohistiocitozės (HLH) – retos, tačiau gyvybei pavojingos imuninės ligos. Pastarojo tyrimo rezultatai buvo teigiami. Paaiškėjo, kad būtent dėl šios ligos mergina lėtai gęsta – sergant šia liga, imuninė sistema ima naikinti sveikąsias ląsteles, o ne apimtas vienos ar kitos ligos.

Tai galėjo paaiškinti, kodėl merginos organizmas niekaip negalėjo pasipriešinti infekcijai, nors ir buvo skirti itin stiprūs vaistai.

Ch. Jackson mirė netrukus po antrinės hemofagocitinės limfohistiocitozės, kurią, kaip spėjama, sukėlė, tonzilitas, diagnozės.

Netekties skausmo palaužta merginos mama 41 metų Nicki šia istorija dalijasi norėdama atkreipti dėmesį į šios itin retos ir pavojingos ligos keliamą pavojų.

„Chelsea niekada rimtai nesirgo, todėl, kai pradėjo skųstis, kad skauda gerklę, nepagalvojome nieko blogo. Pamanėme, kad tiesiog peršalo.

„Per kelias dienas jos sveikata kaip reikiant pablogėjo, kad nuvykome pas gydytojus. Jie diagnozavo tonzilitą, paskyrė antibiotikų. Tikrai nemanėme, kad viskas taip rimta. Tonzilitas paprasta liga, dažniausiai gana greitai išgydoma. Šiuo atveju jos organizmas tiesiog nereagavo į vaistus“, – „The Daily Mail“ pasakoja moteris.

Sausio 4 dieną vyresnioji merginos sesuo Lauren sergančią Chelsea nuvežė į ligoninės priimamąjį, nes mergina nebegalėjo nei valgyti, nei gerti.

„Ligoninės palatoje ji išgulėjo tris dienas. Personalas iš visų jėgų stengėsi jai padėti, bet padėtis tik blogėjo. Reikalai prastėjo labai greitai. Ji buvo perkelta į intensyviosios terapijos skyrių – sutriko kepenų ir kitų organų veikla, infekcija ėmė viršų. Kai Chelsea pirmą kartą atsidūrė ligoninėje, ji draugėms rašė, kad po kelių dienų jau bus namuose. Niekas tada nepagalvojo, kad reikalai tokie prasti“, – sunkiai žodžius renka dukros netekusi moteris.

Sausio 10 dieną Chelsea sutiko būti užmigdyta stipriais vaistais - deguonies kaukė jai kėlė klaustrofobiją, savarankiškai kvėpuoti ji nebegalėjo, o organizmui buvo būtinas poilsis.

Nuspręsta perpilti kraują, tačiau tai padėties neišgelbėjo, ir merginos būklė nesistabilizavo.

„Užmigdyta ji buvo praėjus keturioms dienoms po hemofagocitinės limfohistiocitozės diagnozės. Tai labai reta imuninė liga, kuri išmuša iš vėžių imuninę sistemą: ji pradeda naikinti sveikas ląsteles. Mes tiesiog ėmėme pralaimėti lenktynes su laiku. Nepadėjo nei steroidai, nei chemoterapija. Jos gyvybė užgeso“, – pasakoja moteris, kurios dukra mirė sausio 17 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)