Pasak Šiaulių visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Editos Samulytės, apsinuodyti galima ir nuo kiaušinių, kurių per šv. Velykas gyventojai suvalgo daugiau nei įprastai, todėl būtina saugoti sveikatą. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, pernai Lietuvoje buvo užregistruota daugiau nei 19 tūkst. asmenų, apsinuodijusių maistu ir sirgusių žarnyno infekcinėmis ligomis.

Pasak sveikatos specialistų, viena dažniausių maistu plintančių infekcijų mūsų šalyje yra salmoneliozė, kuria užsikrečiama nuo netinkamai paruoštų vištų kiaušinių, vištienos ir jos produktų.

"Dažnai prisigaminame didelį kiekį įvairaus maisto, sukrauname ant stalų ir stovi jis ten pusę dienos. Nesuvalgytą maistą sudedame vėl į šaldytuvą, po to dar valgome keletą dienų. Kelias dienas netinkamai laikomas maistas gali būti sveikatos sutrikdymo priežastimi", - paaiškino E. Samulytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)