Tad ką turėtume žinoti apie kokosų vandenį?

Kokosų vanduo randamas jaunuose kokoso riešutuose

Šis saldokas skystis randamas dar žaliuose kokoso riešutuose, maždaug 5-7 mėnesių amžiaus. Vaisiuje gali būti nuo 200 ml iki 1 litro vandens. Kiekis dažniausiai priklauso nuo kokoso riešuto rūšies ir dydžio.

Tačiau atminkite, kad vaisiuose, jaunesniuose nei penki mėnesiai, kokosų vandens skonis gali būti truputį kartokas. Tuo tarpu vyresni riešutai turi mažiau skysčio. Jų endospermai yra tankesni ir ilgainiui pavirsta į valgomą branduolį. Pieno baltumo skystis, kuris yra sunokusiame vaisiuje, nėra kokosų vanduo.

Kokosų vanduo gali padėti mesti svorį

Jei kurį laiką bandote numesti svorio, tačiau niekaip nesiseka, pabandykite į savo dietos racioną įtraukti kokosų vandenį. Šio skysčio sudėtyje – ypač mažai riebalų ir kalorijų, be to, jis aprūpina visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Be to, suteikia sotumo jausmą.

Kokosų vanduo
Naudingas odai

Svajojate apie tobulą odą? Kokosų vanduo gali padėti – tepkite juo reguliariai savo odą ir galiausiai galėsite atsisveikinti su akne, nelygumais ir kitomis odos problemomis. Taip pat jis drėkina ir jaunina odą. Todėl nenuostabu, kad kokosų vanduo – populiarus ingredientas daugelyje odos priežiūros produktų, ypač veido kremuose ir kūno losjonuose.

Puiki pagalba kenčiant nuo pagirių

Jei po audringo vakarėlio ryte negalite išlipti iš lovos, leiskite kokosų vandeniui jus išgelbėti. Jis padės atgauti prarastus skysčius. 100 ml šio vandens yra 250 mg kalio ir 105 mg natrio. Tik viena porcija šio gėrimo gali 13 proc. aprūpinti jus rekomenduojamu kasdieniu naudingų medžiagų kiekiu.

Sumažina aukštą kraujospūdį

Kamuojamiems hipertenzijos, kokosų vanduo gali labai padėti. Jo sudėtyje esantys elektrolitai gali padėti išlaikyti normalų kraujospūdžio lygį. Sergantiems hipertenzija medikai rekomenduoja kas rytą išgerti po stiklinę kokosų vandens.

Kokios grėsmės?

Nepaisant aukštos kainos, nerimauti nereikėtų. Specialistams nepavyko nustatyti jokio šalutinio gėrimo poveikio, tačiau kaip ir kiekvienas egzotiškas produktas, jis gali sukelti alerginę reakciją dėl individualaus organizmo nepakantumo kokiai vienai ar kelioms kokosų vandenyje esančioms medžiagoms.