Nedelsiant pradėjus tyrimą, nustatyta, kad visi susirgusieji birželio 4 – 6 dienomis dalyvavo Šiauliuose vykusiame Lietuvos – Latvijos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalyje „Ant rubežiaus“, kurio metu ragavo lauko prekybos vietoje pirktų žirnių su spirgučiais.

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išsiaiškino, kad konkrečioje lauko prekybos vietoje žirniais prekiavo UAB „Auto group“ (Petrališkių km., Kelmės r.).

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko UAB ,,Auto group“ įmonės patikrinimą, kurio metu nustatė grubių maisto tvarkymo pažeidimų. Netvarkingose gamybinėse patalpose įrengtų plautuvių kanalizacijos vamzdžiai buvo nesandarūs, bėgo nuotekos, o gamybos inventorius laikomas tiesiog po kanalizacijos vamzdynu. Pačios plautuvės surūdiję, nešvarios, pažeistos korozijos. Patikrinimo metu maistą ruošė viena darbuotoja, kuri buvo nepasitikrinusi sveikatos, darbo rūbai buvo sudėti virtuvėje, o ne persirengimo patalpoje. Šaldymo įrenginiuose rasta neženklintų paukštienos ir mėsos produktų, lašišų gabaliukų salotoms su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Darbuotojai negalėjo pateikti šventės metu gamintų patiekalų asortimento, transporto priemonės dokumentų, kuria maisto produktai buvo gabenti į festivalio renginius, taip pat nebuvo krovinių vežimo važtaraščių.

Inspektoriai paėmė maisto tvarkymo vietos plovinių ir žaliavų mėginius ištirti laboratorijoje ir laikinai sustabdė šios maitinimo įmonės veiklą.

Iš nustatytų pažeidimų galima įtarti, kad šioje įmonėje pagaminti patiekalai galėjo sukelti šventės dalyviams apsinuodijimą maistu. Tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)