Specialistai ištyrė 40-ies rūšių dribsnius, visuose cukraus kiekis gerokai viršijo normas. Daugiausiai cukraus – kompanijų „Quaker“ ir „Kellogg“ gaminiuose. Į pirmą dešimtuką patekusiuose gaminiuose cukraus kiekis buvo nuo 41,4 proc. (apie 12 gramų cukraus porcijoje) iki 55,6 proc. (20 gramų cukraus sausų pusryčių su medumi „Kellogg’s Honey Smacks“ porcijoje).

Medikai įspėja – pomėgis saldumynams atsiranda vaikystėje, o ryškiaspalvės pakuotės su pamėgtais filmukų personažais vilioja vaikus. Todėl būtina apriboti cukraus vartojimą. Pavyzdžiui, Amerikos kardiologų asociacija rekomenduoja vaikams per dieną suvartoti ne daugiau, negu 12 gramų cukraus.

Dietologų patarimu, geriausiai pusryčiams valgyti gaminius ir neskaldytų grūdų miltų, o cukraus juose turi būti ne daugiau, nei 4 gramai. Naudingų pusryčių porcijoje idealiu atveju turi būti mažiausiai penki gramai ląstelienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją