Mokslininkai tyrė 8 tūkst. 45–73 m. amžiaus vyrus. Juos stebėjo maždaug 15 m. Paaiškėjo, kad mitybos racionas turėjo didžiulę įtaką vyrų sveikatai. Ryžių ir makaronų mėgėjams 31 proc. padidėjo rizika tokios prostatos vėžio formos, kurios nereikia gydyti. Saldžių dribsnių ir sausų pusryčių mėgėjams minėtos vėžio formos grėsmė padidėjo 38 proc.

Tiriamiesiems reguliariai tikrino sveikatą, jie rašė į dienoraštį, ką valgo. Mokslininkai primygtinai pataria mažiau valgyti minėtų produktų.

Be to, yra pagrindo manyti, kad genai įvairiai reaguoja į dietas. Tikėtina, kad asmenims iš rizikos grupės reikalingas tam tikras racionas, pagrįstas jų genetiniais ypatumais. Anksčiau mokslininkai nustatė: imigrantai iš Kinijos ir Japonijos JAV dažniau sirgdavo prostatos vėžiu, nei tėvynėje gyvenantys tautiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)