Ekspertai teigė, kad kasdien valgomi pyragai, tortai, sausainiai ir kiti skanumynai prisideda prie nutukimo ir prastos burnos sveikatos, o cukraus vartojimą patariama mažinti pyrago valgymo tradiciją išlaikant tik per pietų pertrauką.

JK Karališkojo chirurgų koledžo (angl. Royal College of Surgeons) profesorius Nigelas Huntas teigė, kad toks užkandžiavimo įprotis galėjo susikurti dėl darbdavių noro palepinti savo darbuotojus, kolegų noro švęsti vieni kitų gimtadienius ar darbuotojams iš atostogų parsivežant vaišių.

Tačiau, anot jo, atėjus naujiesiems metams darbuotojai turėtų pasistengti atsikratyti pyragų valgymo įpročio darbovietėje.

„Nors dažniausiai saldumynai nėra teikiami linkint kažko bloga, tačiau jie prisideda prie šalyje vyraujančios viršsvorio problemos ir prastos burnos higienos“, - kalbėjo profesorius.

„Mums reikia įpročių pakeitimo – darbovietėse derėtų skatinti sveiką mitybą ir vengti tokių saldžių pagundų kaip pyragai, sausainiai ir kita“, - pridūrė jis.

Dantų chirurgijos fakultetas paskelbė sąrašą patarimų, kaip darbovietėje sumažinti cukraus vartojimą:

Apsvarstykite mažiau cukraus turinčias alternatyvas.

Sumažinkite porcijų dydį.

Venkite užkandžiavimo ir saldumynus pasilikite tik prie pietų.

Susikurkite „cukraus tvarkaraštį“ ir taip ribokite jo suvartojimą per dieną

Apsvarstykite, kur saldumynai yra padėti – jeigu jie yra netoli ir gerai matomi, jais galima lengviau susivilioti.