„Palyginus su lazeriniu tatuiruočių šalinimo būdu, kuris sukelia nudegimus, randus ir pūsles, mes šiuo atveju sukūrėme vaistą, kuris beveik neturi pašalinio poveikio“, - CBC sakė 27 metų doktorantas ir kremo išradėjas Alecas Falkenhamas.   

„Jis neveikia normalių odos ląstelių, taigi uždegimo beveik nebus. Sprendžiant iš proceso, uždegimo apskritai turėtų nebūti. Iš esmės tai bus priešuždegiminis poveikis“, - pažymėjo jis.   

Tatuiruotės atsikratysite už 4 eurus

Darant tatuiruotę, į odą sušvirkščiama rašalo. Tai sukelia imuninį atsaką ir ląstelės, vadinamos makrofagais, atkeliauja į tą odos lopinėlį „praryti“ rašalo. Kai kurios ląstelės nuneša rašalą į limfmazgius, bet kitos „persivalgo“ ir lieka įstrigusios odoje, suformuodamos tatuiruotę.   

A. Falkenhamo kremas yra nutaikytas į pastarąsias ląsteles. Jis privilioja naujus makfrofagus ir priverčia juos suėsti prisipildžiusius rašalo. Tatuiruotė lėtai, bet užtikrintai išnyksta.   

Tai ne tik saugesnis metodas už tatuiruotės šalinimą lazeriu, bet ir kur kas pigesnis.   

A. Falkenhamas dar nežino, kiek gali prireikti kremo aplikacijų (kremas vis dar bandomas), bet jis skaičiuoja, kad vieno kvadratinio centimetro išvalymas kainuos maždaug 4 dolerio centus. Taigi norint pašalinti 10 kvadratinių centimetrų ploto tatuiruotę, reikės sumokėti tik 4,50 JAV dolerio (4 eurus).   

„Alecas yra išradėjas tatuiruočių šalinimo srityje. Jis atėjo su šia idėja, kuri siejosi su jo baigiamuoju darbu ir galėjo būti pritaikyta realiame gyvenime“, - sakė Dalhousie universiteto Naujosios Škotijos Halifakso mieste, kur studijuoja A. Falkenhamas, sveikatos mokslų vadovė Andrea McCormick. 

„Jo pirminiai tyrimai davė puikių rezultatų ir jo tolesnis tyrimas bus paremtas šiais rezultatais. Taigi jis galės išplėtoti šią technologiją iki produkto, kuris galiausiai pasieks rinką“, - teigė ji.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)