Tačiau jogos kelnės (arba tamprės) ir kiti sportui skirti drabužiai gali slėpti pavojų, jei dėvėsite juos pernelyg ilgai, svetainėje mic.com įspėja dermatologai.

Grybelinės infekcijos, spuogai ir bėrimai: dermatologas Michaelas Eidelmanas, dirbantis Niujorko centre, teigė, kad drabužiai, kurie neleidžia odai kvėpuoti ir sulaiko prakaitą ant odos, taip sukurdami „daug šilumos ir drėgmės“, gal sukelti virtinę odos problemų.

Vienas iš didesnių rūpesčių, pasak M. Eidelmano, yra folikulitas – plaukų folikulų uždegimas, kuris kyla dėl pažeistų ar užblokuotų folikulų. Prie to gali prisidėti itin aptempti drabužiai ar trynimas.
Folikulitas viršutinėje nugaros dalyje yra paplitęs tarp moterų, kurios nešioja sportines liemenėles, Daktaro Ozo tinklaraštyje pažymi dermatologė, medicinos profesorė Elizabeth Hale iš Niujorko universiteto. Tačiau pavojų gali kelti bet kokia užsitęsusi trintis, pavyzdžiui, stacionaraus dviračio mynimas, galintis sukelti folikulitą ant sėdmenų.

Kalbant apie drėgmę, nerimą kelia grybelinės infekcijos. Tinea cruris, dar vadinamas sportininkų bėrimu, yra grybelinė infekcija, pažeidžianti vidines šlaunų puses, sėdmenis ir genitalijas. M. Eidelmanas sakė, kad šis grybelis dažniau užpuola vyrus, bet gali atsirasti ir moterims.

Moteris dažniau kamuoja vaginitas ir mieliagrybių infekcijos, kurios dažnai atsiranda nuo pernelyg ilgo aptemptų ir sudrėkusių drabužių nešiojimo. Tai itin pavojinga žmonėms, jeigu jie, pavyzdžiui, vartoja antibiotikus nuo aknės, teigia M. Eidelmanas.

Kita uždegimų rūšis yra iššutimai – bėrimas, kuris, pasak M. Eidelmano, pasirodo kūno raukšlėse ir sulenkimuose – kirkšnyse, tarp sėmenų, pažastyse ir po krūtimis. Šiose vietose oda atrodo suerzinta ir jautri. Nepamirškite ir spuogelių, kurie gali atsiratsi at nugaros ar ant krūtinės nuo užsilaikiusio prakaito ir kūno riebalų, įspėjo dermatologas.

Kai suprakaituojame, turėtume mąstyti taip pat, tarsi būtume sportavę sporto klube: kad esame apsipylę prakaitu, padengti bakterijomis ir kad mums riekia lįsti po dušu – priešingu atveju „paprasčiausiai mirksime savo pačių toksinų baseine“.

M. Eidelmanas sutinka, kad sportuojant yra svarbu vilkėti drėgmę šalinančius drabužius, tačiau po treniruotės reikėtų nusiprausti ir persirengti geriau kvėpuojančiais drabužiais.

Kitaip tariant, nevilkėkite sportiniais drabužiais visą dieną, kad ir kokie patogūs jie bebūtų. Jogos kelnės nėra blogis, tačiau gali juo tapti, jei bus mūvimos visą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)