„MailOnline“ sukūrė skaičiuoklę, su kuria vyrai gali apskaičiuoti potencijos sutrikimų riziką.

Kaip rašo dailymail.co.uk, rezultatai stulbinami. Pavyzdžiui, jei jums 50 m., rūkote, o jūsų kraujospūdis aukštas, potencijos sutrikimų rizika – 14 proc., t. y. dvigubai didesnė nei sveikam vyrui.

40 m. nerūkančiam, tačiau turinčiam aukštą kraujospūdį ir sergančiam širdies ligomis vyrui yra 8 proc. erekcijos sutrikimų rizika – tai reiškia, kad jam kyla 10 proc. didesnė rizika negu statistiniam vyrui.

Vidutinio amžiaus rūkančiam cukriniu diabetu ir širdies ligomis sergančiam vyrui, kurio dar ir kraujospūdis aukštas, seksualinių sutrikimų rizika aštuonis kartus didesnė nei sveikam tokio paties amžiaus vyrui.

Pavyzdžiui, manoma, kad pusei 40 – 70 m. amžiaus vyrų kažkuriuo gyvenimo laikotarpiu pasitaiko erekcijos sutrikimų.

Problema kyla vis jaunesniems vyrams. Jauniems vyrams erekcija sutrinka dėl psichologinių problemų ir streso.

Klausimai erekcijos sutrikimų rizikos skaičiuoklėje:

1. Kiek jums metų?
2. Ar rūkote?
3. Ar sergate cukriniu diabetu?
4. Ar sergate širdies ligomis?
5. Ar yra kraujotakos sutrikimų?
6. Ar jūsų kraujospūdis aukštas?
7. Ar esate turėję dubens srities organų operacijų?

Erekcija sutrinka dėl įvairių priežasčių, na bet vyresnio amžiaus vyrams ypatingai svarbus gyvenimo būdas. Didžiausi rizikos veiksniai – aukštas kraujospūdis, antsvoris, didelis cholesterolio lygis, diabetas, nejudrus gyvenimo būdas, rūkymas ir alkoholio vartojimas.

Kitos priežastys – žemas testosterono lygis, nuo diabeto pažeisti nervai, operacija dėl prostatos vėžio.

Dažniausiai erekcija sutrinka dėl sutrikusios kraujotakos – tada į penį priplūsta nepakankamai kraujo. Na o kraujagyslės susiaurėja ir sukalkėja dėl nesveiko gyvenimo būdo.

Vyrai varžosi kalbėti apie erekcijos sutrikimą ir nesikreipia pagalbos. Medikai pabrėžia, jog erekcijos sutrikimai – dažna problema, kurios nereikėtų gėdintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)