Praeitą savaitę eutanazijos šalininkas bylą Jungtinės Karalystės Aukščiausiame teisme pralaimėjo.

Socialiniame tinkle „Twitter“ brito artimieji skelbia, kad T. Nicklinsonas, kuriam buvo 58 metai, mirė ramiai natūralia mirtimi.
Prieš mirtį kovotojas už eutanaziją esą paprašė artimųjų socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbti tokią žinutę: „Viso geriausio, pasauli. Atėjo laikas. Patyriau tikrai smagių akimirkų“.

Kitoje žinutėje visiems šeimą palaikiusiems žmonėms padėkojo brito žmona ir vaikai.

T. Nicklinsonas insultą patyrė, kai buvo išvykęs į komandiruotę Atėnuose. Nuo to laiko jis buvo paralyžiuotas. Vyras siekė, kad būtų pakeistas įstatymas ir gydytojai galėtų padėti numirti savo pacientams nesibaimindami baudžiamojo persekiojimo.

Prieš bylos nagrinėjimą teisme praeitą savaitę jis BBC parašė laišką, kuriame savo gyvenimą apibūdino kaip „baisiausią košmarą“.

„Negaliu gyventi žinodamas, jog neturiu jokios išeities, negaliu net nusižudyti. Nesuvokiama, kad XXI amžiaus Britanijoje man neleidžiama oriai nutraukti savo gyvenimo, nes esu neįgalus“, - rašė britas.

Teismas jo prašymą patenkinti atsisakė, argumentuodamas, jog šį klausimą turi svarstyti parlamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)