Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) priėmė sprendimą, kad labdara turėtų būti labiau kontroliuojama, rašo „Lietuvos rytas“. SAM nutarimu aštuoniolika jai pavaldžių gydymo įstaigų apie savo ketinimus dalyvauti labdaros renginiuose privalės ministeriją informuoti iš anksto.

„Su steigėju turi būti įvertintas už akcijų metu surinktas lėšas numatomų įsigyti vaistų, medicinos prietaisų, įrangos, paslaugų tikslingumas ir suderinti informacijos sklaidos klausimai”, – ligoninių vadovus įspėjo viceministrė Nora Ribokienė.

Tokio rašto sulaukė Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos, Kauno klinikos, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ligoninės, Vilniaus gimdymo namai, kitos didžiosios gydymo įstaigos, kurių steigėja yra ministerija.

Viceministrė N.Ribokienė aiškino, kad naujosios tvarkos tikslas – koordinuoti veiksmus tarp gydymo įstaigų, kurios turėtų racionaliai naudoti kiekvieną litą.

Vienoms ligoninėms aukotojai yra dosnesni, kitoms – ne tiek. Pavyzdžiui, vaikų ligoninėms ar onkologines ligas gydančioms įstaigoms ir pavieniai žmonės, ir įvairios įmonės aukoja dažniau nei kitoms. Nuolat gaunančių labdarą ligoninių, kurias pasiekė Sveikatos apsaugos ministerijos potvarkis, vadovai nenorėjo komentuoti steigėjų veiksmų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją