Prieš kelerius metus ši moteris buvo paprašiusi užšaldyti jos kiaušidžių audinius, kai dėl vėžio jai buvo pašalinta antroji kiaušidė, skelbia „9 News“.

Šiuo metu ji yra nėščia 25 savaitę. Moteris laukiasi dvynukių, kurios vystosi normaliai. Gydytojai visame pasaulyje iki šiol yra padėję gimti 29 kūdikiams, kurie išsivystė iš užšaldytų kiaušidžių audinių, persodintų į dubens sritį. Tačiau australės atvejis yra pirmasis, kai ji pastojo persodinus kiaušides ne į dubens sritį.

Gydytojų komandai vadovaujanti profesorė Kate Stern pasakojo: „Prabėgus septyniems mėnesiams nuo tada, kai kiaušidžių audiniai buvo persodinti prie pilvo sienos ir atliktas švelnios hormonų stimuliacijos ciklas, persodinimo vietoje mes aptikome du folikulus. Kiaušialąstės buvo išimtos iš folikulų ir perkeltos į gimdą“.

„Tyrimai ultragarsu rodo, kad nėštumas vystosi normaliai“.

„Šis atvejis įrodo, kad pastojimo procesas gali vykti ir ne įprastoje kiaušidžių vietoje“, - teigė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)