Apotozė arba užprogramuota ląstelių žūtis – vienas iš būdų, leidžiančių organizmui atsikratyti senų ląstelių. Reaguodamos į tam tikrus signalus, ląstelės pradeda trauktis ir byrėti dalimis. Jas sudoroja imuninės ląstelės. Tik su vėžiu šis mechanizmas neveikia ir ląstelės toliau nekontroliuojamai dalinasi.

Magnetų terapija siūlo pasinaudoti prie antikūnių prisijungusioms geležies nanodalelėmis. Jos prisitvirtina prie vėžinių ląstelių molekulių. Kai dalelės patenka į magnetinio lauko veikimo zoną, molekulės pradeda grupuotis ir automatiškai inicijuoja „mirties signalą“.

Gali būti, kad ši metodika leis susidoroti su atspariomis vėžio ląstelėmis. Kaip rodo atlikto eksperimentinio bandymo rezultatai, daugiau nei 50 procentų žarnyno vėžio ląstelių pritaikius šį metodą žuvo. Mokslininkai mano, kai šie rezultatai teikia vilčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)