Gerina širdies ir kraujagyslių būklę

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad daugiau, nei du kartus per savaitę turintiems seksualinių santykių vyrams mažesnė infarkto rizika, lyginant su tais, kurie mylisi rečiau, nei kartą per mėnesį.

Malšina skausmą

Neverta atsikalbinėti nuo seksualinių santykių, dangstantis galvos skausmu. Artėjant prie orgazmo, hormono oksitocino padaugėja penkis kartus, o organizme pasigaminantys endorfinai numalšina skausmus.

Stiprina imunitetą

Reguliarus seksas skatina imunitetą stiprinančio antikūnio imunoglobulino gamybą, todėl organizmas tampa atsparesnis peršalimams.

Mažina įtampą

Problemos darbe ar šeimoje kelia įtampą? Tegu ji netrukdo jūsų seksualiniam gyvenimui. Seksas ne tik pataiso nuotaiką. Tyrimas aprodė, kad reguliariai besimylintys žmonės ne tik geriau susidoroja su stresu, bet ir apskritai yra laimingesni.

Ilgina gyvenimą

Patiriant orgazmą, išsiskiria hormonas dehidroepiandrosteronas, kuris stiprina imunitetą, skatina audinių atsinaujinimą ir gerina odos būklę. Mažiausiai du kartus per savaitę besimylintys vyrai gyvena ilgiau už tuos, kurie turi intymių santykių kartą per kelias savaites.

Gerina kraujotaką

Per seksualinius santykius suaktyvėja širdies veikla, į organus ir ląsteles priplūsta šviežio kraujo. Gerėjant kraujotakai vyksta teršalų šalinimas, todėl jaučiamas mažesnis nuovargis.

Gerina miego kokybę

Ar pastebėjote, kad pasimylėję kiečiau miegate ir geriau pailsite? Na o išsimiegojus geresnė savijauta ir sveikata.

Didina kūno stangrumą

Jei mankštinimasis namuose ar sporto klube jums prievarta, yra kitas būdas išlaikyti gerą formą. Reguliarus seksas ištirpdys nuo liemens riebalus. Mylintis per pusvalandį sudeginama 80 kalorijų.

Didina estrogeno ir testosterono lygį

Testosteronas daro vyrus karštesnius. Jūs net tik būsite pajėgesni lovoje, bet ir sutvirtės raumenys, kaulai, bus sveikesnė širdis. Moteris estrogenas saugo nuo širdies ligų, stiprina kūno aromatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)