Ketvirtadienį leidinyje „Nature Communications“ išspausdintame tyrime rašoma, kad mūsų sveikata priklauso nuo DNR.

Mokslininkai ištyrė 23 000 imuninės sistemos bruožų 497 moterų dvynių organizmuose.
Paaiškėjo, kad adaptyvūs imuninės sistemos bruožai (sudėtingesni atsakai, kurie išsivysto po susidūrimo su tam tikru patogenu, pvz., vėjaraupių) daugiausia veikiami genetikos.

Mokslininkai akcentavo ir mitybos poveikį mūsų imuninės sistemos formavimuisi.

Tyrimo duomenys gali padėti geriau suprasti imuninę sistemą ir aplinkos veiksnių įtaką jai. Tai gali būti pagrindas įvairių ligų tyrimui, taip pat ir psoriazei ar reumatoidiniam artritui.

Tyrimui vadovavęs Massimo Mangino teigė: „Mūsų genetinis tyrimas atskleidė neįprastų rezultatų – pasirodo, adaptyvios imuninės sistemos reakcijos, kurios iš tiesų gana sudėtingos, yra labiau veikiamos genomo variacijų, nei anksčiau manėme. <...> Šis tyrimas gali būti labai reikšmingas gydant daugybę autoimuninių ligų.“

Profesorius Timas Spectorius pridūrė: „Stebėtina, kad mūsų tyrimai parodė – didžioji dalis imuninių reakcijų yra genetinės, labai asmeniškos, subtilios. Tai reiškia, kad į infekciją – virusą reaguosime labai individualiai. Šie atradimai gali turėti didelės įtakos labiau personalizuotam gydymui.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)