„Lietuvos rytas“ rašo, kad tyaupant pinigus paliatyviosios slaugos laikas stacionare bus sutrumpintas iki dviejų mėnesių. Iki šiol laikas nebuvo ribojamas, nes nuo mirties gniaužtų negalintys išsigelbėti ligoniai ir taip gyvena ne ilgiau kaip 3-6 mėnesius, kuomet jiems galima tik pagelbėti numalšinti skausmą - skirti nuskausminamuosius.

Dabar dienraščio kalbinti kai kurie medikai karčiai juokauja, kad sekantis žingsnis turėtų būti eutanazija.

Onkologine liga sunkiai sergantį pusbrolį Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje aplankiusi Valentina Vladimirova pašiurpo dėl sutrumpinamo slaugos laiko: „Juk dažnas be gydytojų priežiūros jau nebegali gyventi nei dieną, nei naktį. O nepagydomam ligoniui dažnai neįmanoma namuose teikti pagalbos. Tuomet gydytojams teks sukti galvą, kaip tą savo pacientą per du mėnesius numarinti.“

Skaičiuojama, kad visoje šalyje maždaug 200 paliatyvių ligonių prireikia stacionarios priežiūros per metus.

Valstybinės ligonių kasos Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktorius Viačeslavas Zaksas dienraščiui sakė, kad gegužės 15 dieną pasirašytas įsakymas dar bus pildomas, todėl daliai ligonių bus daromos išimtys ir netaikomas 60 dienų terminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)