Vis dėlto jų poveikio mechanizmas iki šiol buvo menkai ištirtas, praneša „Science Daily“.

Su žiurkėmis tyrimą atlikusi Nesha Burghardt iš Niujorko universiteto kartu su kolegomis įrodė, jog ilgalaikis antidepresantų vartojimas veikia baimės pajautimą ir šio jausmo apdorojimą.

Buvo tiriama, kokią įtaką šie medikamentai turi reakcijai į baimę, kaip jie veikia migdolinį kūną, atsakingą už atminties apdorojimą ir emocijas.

Paaiškėjo, kad antidepresantai ilgam laikui sutrikdo gebėjimą įsisavinti informaciją, kad dirgiklis nebėra susiję su tam tikromis pasekmėmis. Šios išvados sutapo taip pat ir su kitų eksperimentų rezultatais.

Antidepresantai taip pat mažino vieno tipo receptoriaus NMDA (NR2B) lygį migdoliniame kūne. Receptorius NMDA svarbus procese, susijusiame su baimės jausmu.

Tad ilgą laiką vartojant antidepresantus ne tik sutrikdomas natūralus elgesio reguliavimo mechanizmas, bet ir patys preparatai netenka veiksmingumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)