Sveikatos apsaugos ministro patarėjas ir atstovas spaudai Tomas Bagdonas paaiškino, kad konkursui užimti Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus postą pateikė 9 asmenys.

„Kandidatuoti į Panevėžio ligoninės vadovo postą nusprendė devyni ir jų dokumentai atitiko reikalavimus. Tačiau trys iš jų iš anksto atsisakė dalyvauti ir apie tai pranešė komisijai. Todėl liko 6 pretendentai. Jie rytoj dalyvaus konkurse. Konkursas susideda iš dviejų etapų. Pirmajame etape kandidatus egzaminuos komisija, o antrajame – pokalbiui su ministru Arūnu Dulkiu liks patys geriausieji, surinkę daugiau nė šešis balus“, – naujienų portalui JP komentavo T. Bagdonas.

Tomas Bagdonas

Priminsime, kad pretenduoti į ligoninės direktoriaus pareigas buvo kviečiami asmenys, turintys ne mažiau kaip ketverių metų vadovavimo darbo patirtį, taip pat aukštojo mokslo magistro kvalifikacinį laipsnį sveikatos, socialinių, teisės, verslo ir viešosios vadybos arba gyvybės mokslų srityse.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pažymi, kad Panevėžio ligoninė yra didžiausia šiaurės Rytų Lietuvos gydymo įstaiga, kurioje veikia net penkios klinikos, o kolektyvą vienija daugiau nei 2000 narių.

Arūnas Dulkys

„Regioninio sveikatos paslaugų traukos centro kartelė yra aukštai iškelta, tačiau tobulėjimui ribų nėra. Kviečiu kandidatus, kuriems artima sveikatos vadyba ir siekis gerinti sveikatos paslaugų prieinamumą, pretenduoti į vienos didžiausių šalyje gydymo įstaigos vadovo pareigas“, – pranešime teigia ministras.

Būsimajam vadovui numatomi veiklos prioritetai: skatinti į pacientus orientuotą požiūrį, užtikrinti jiems aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, diegti efektyvius procesus, kurti saugią aplinką darbuotojams, įgyvendinti pažangius procesų skaitmenizavimo sprendimus sveikatos sistemoje ir t.t.