Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad kas trečioje viešojo maitinimo įstaigoje ledukai yra nešvarūs. Britanijos sveikatos apsaugos agentūros darbuotojai rado ledukuose bakterijų nuo rankų, kurios ant jų patenka apsilankius tualete.

88 viešojo maitinimo įstaigose ištyrus ledą, jį šaldančius aparatus ir indus, paaiškėjo, kad 30 proc. įstaigų nesilaikoma higienos normų. Nieko stebėtino, kad virškinamojo trakto susirgimų, palyginus su dešimtu dešimtmečiu, padaugėjo 50 proc. Vien Didžiojoje Britanijoje kasmet 17 mln. žmonių kreipiasi dėl tokio pobūdžio susirgimų.

Minėtame 30 proc. viešojo maitinimo įstaigų ledas neatitiko saugumo reikalavimų, jame buvo didesnis, nei leistina, coli tipo bakterijų, kaip antai, enterokokų ir e. coli bakterijų. Šios bakterijos randamos žmogaus virškinamajame trakte ir žarnyne, o tai rodo, kad ledas buvo užkrėstas per išmatas.

Panašius tyrimų rezultatus pateikė ir Amerikos sveikatos apsaugos specialistai. Atsimintina, kad ledas, kaip ir vanduo, gali pasenti. 50 proc. ledą gaminančių aparatų irgi buvo rastas pavojingas bakterijų kiekis.s

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)