Remiantis statistika, poros dažniausiai nepageidauja mergaičių. Kai kuriose šalyse, priklausiusiose Sovietų Sąjungai, tokia praktika yra labai paplitusi. Pavyzdžiui, Armėnijoje, Azerbaidžane ir Albanijoje 100 mergaičių tenka 112 berniukų, Gruzijoje 100 mergaičių tenka 111 berniukų.

Visuomenės veikėjai jau spėjo sukritikuoti naująjį draudimą. Interneto svetainės „Mumsnet“ įkūrėja Justine Roberts sako: „Būsimieji tėveliai bus nusivylę ir pikti. Informacija apie kūdikio lytį leidžia planuoti gyvenimą. Kvaila įvesti draudimą toms šalims, kuriose nėra selektyvinių abortų problemos“.

Šiandien kūdikio lytį galima sužinoti atliekant skanavimą 20-ąją, o kartais net 12-ąją nėštumo savaitę. Draudimo priešininkai sako, kad jei pora nusprendė daryti abortą dėl kūdikio lyties, tai ras ir būdą jai nustatyti. Pavyzdžiui, internetu galima įsigyti testą, nustatantį lytį iš moters kraujo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)