Moterims skirtos šio dienraščio skilties žurnalistė pakalbėjo su medikais, kurie atskleidė tiesą ir išsklaidė mitus apie pastojimą, įskaitant mitą, jog krūtimi maitinanti moteris negali pastoti ir kad pastoti galima tik lytinių santykių metu.

Vienas faktas, kuris gali kelti didžiausią nerimą hormonų valdomiems paaugliams, yra tas, kad tam, jog pastotum, net nereikia nusirengti.

Ekspertų teigimu, moteris gali pastoti, net jai vyras ir moteris glamonėjasi būdami su apatiniais.

„Jeigu sėkla turi kontaktą su makštimi, moteris gali pastoti“, – paaiškino ekspertai. Sėkla gali prasiskverbti pro apatinius. Nors taip įvyksta retai, bet tai įmanoma.

Kitas dažnas mitas yra tas, kad esą žindanti moteris negali pastoti, nes tai yra natūrali kontracepcija. Bet nėra jokių mokslinių duomenų tam pagrįsti.

Nors žindymas iki šešių mėnesių gali sumažinti pastojimo galimybes, tai nėra šimtaprocentinė apsauga nuo pastojimo.

Tas pats pasakytina ir lytinio akto nutraukimo metodą. Kai kurie žmonės mano, kad jeigu vyras ištraukė penį iš makšties prieš įvykstant ejakuliacijai, moteris nepastos. „Tačiau nedidelis kiekis spermatozoidų gali būti ir priešejakuliaciniame skystyje“, – pabrėžia ekspertai.

Dar vienas būdas, kurį poros naudoja kontracepcijai, tačiau dažnai jis nepasiteisina, yra ritmo, arba kalendorinis, metodas, kuomet poros susilaiko nuo lytinių santykių, jeigu moteriai yra vaisingos ciklo dienos.

Tačiau moteris gali pastoti bet kuriuo mėnesinio ciklo metu, įskaitant ir per mėnesines.

Kaip DELFI rašė seniau, buvę ir dar keistesnių istorijų, kai paauglė pastojo nuo morkos. Tekstą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)