„35–37 savaičių amžiaus kūdikiai jau gali atskirti skausmo stimulą nuo paprasto prisilietimo. 28–35 savaičių amžiaus kūdikių smegenų reakcija į prisilietimą ir įdūrimą yra vienoda, tačiau vyresnių nei 35 savaičių kūdikių smegenyse užfiksuotas didesnis aktyvumas įdūrus, lyginant su paprastu prisilietimu“, – sakė tyrimo autorius Lorenco Fabrici.

Šis atradimas gali paaiškinti, kodėl anksčiau laiko gimę kūdikiai turi sutrikusį skausmo pojūtį. Galbūt net verta keisti tokių kūdikių priežiūros metodus. Negalima nepaminėti ir abortų klausimo, juk kai kurie abortų priešininkai teigia, kad ir 20 savaičių kūdikis jaučia skausmą.

Kalbant apie atliktą tyrimą, būtina paminėti, kad mokslininkai lygino dar negimusių ir gimusių kūdikių, kuriems buvo sukeltas skausmas, smegenų bangas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją