Kaip informuoja bbc.com, moters pilve gydytojai aptiko didžiulį plaukų kamuolį.

Tai vienas iš nedaugelio vadinamojo Auksaplaukės sindromo atvejų – kurį sukelia tai, kad žmonės valgo savo plaukus. Plaukai kaupiasi virškinimo sistemoje, o tai gali turėti liūdnų padarinių.

Moteriai staiga prasidėjo vėmimo priepuoliai, užkietėdavo viduriai, pūsdavo pilvą. Ji beveik metus laiko negalėjo normaliai valgyti, per aštuonis mėnesius sulyso aštuoniais kilogramais. Kai ją atvežė į ligoninę, ji nebevirškino praktiškai jokio maisto.

Gydytojai iš pradžių perpylė kraują, nes moteriai buvo prasidėjusi anemija, o paskui atliko operaciją.

Operacijos metu moters skrandyje rado kietą 15 ir 10 cm plaukų kamuolį, o plonajame žarnyne rado antrą – 4 ir 3 cm plaukų kamuolį.

Auksaplaukės sindromui būdingi du simptomai: trichotilomanija – impulsyvaus elgesio sutrikimas, kai žmogus pešiojasi sau plaukus, ir trichofagija – kai žmogus valgo savo plaukus.

Gydytojai išėmė plaukų kamuolius, o moteriai sudarė baltymų dietą, kad ji greičiau pasveiktų.

Žinoma tik 88 Auksaplaukės sindromo atvejai. Kai kuriais atvejais plaukų buvo visoje virškinimo sistemoje – nuo skrandžio iki storosios žarnos.

Dauguma atvejų užfiksuota vaikams – 40 proc. atvejų vaikams iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)