Analogiška technologija jau taikoma dirbant su žmonėmis, patyrusiais amputaciją. Tai padėjo jiems įveikti įsivaizduojamą skausmą. Šią metodiką sukūrė Kalifornijos universiteto mokslininkai, vadovaujami Lauros Case. Naujoji metodika sumažindavo skausmo aštrumą vidutiniškai 1,5 punkto dešimtbalėje skalėje vos po minutės terapijos.

Pačios terapijos esmė tokia: jeigu artritas pažeidė dešinę paciento ranką, specialistai prašo ją padėti ant stalo. Vertikalus veidrodis užstoja vaizdą ir žmogus savo rankos nemato. Tyrėjas, stovintis už paciento, ant stalo priešais jį deda savo ranką. Jos atvaizdas veidrodyje atsiranda toje vietoje, kur turėtų būti paciento ranka.

Pacientas sulenkia ir ištiesia ranką, tą patį daro ir tyrėjas. Pacientas žiūri į veidrodį ir mato, kaip vietoj jo ligos pažeistos rankos juda sveika ranka. Ši iliuzija įtikina smegenis, kad veidrodyje atsispindinti ranka yra paciento. Dėl to sumažėja artrito skausmai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją