Anot specialistės, jeigu oda bus prižiūrėta, jūs pailsėję, atrodysite įspūdingai ir vakaras taps įsimintinu, rašoma pranešime spaudai.

1. Šveiskite. Kad oda būtų lygi, geriau įsisavintų naudingąsias medžiagas ir kad atliktas makiažas atrodytų preciziškesnis, būtina pašalinti visas negyvas ląsteles. Normalią odą galime šveisti priemonėmis, kurių sudėtyje yra abrazyvinių dalelių (trintų kauliukų, jūros druskos ir kt.). Taip pat – šveitikliais su AHA rūgštimis. „Iš savo patirties žinau, kad riebią odą gerai išvalo kaukės su kosmetiniu moliu, purvu. Jeigu oda jautri, labai tinka šveitikliai su enzimais“, - sako konsultantė.

2. Palepinkite kauke. „Nušveitusios odą, užsidėkite kaukę. Prieš pat renginį siūlyčiau rinktis tokias, kurios veikia itin greitai“, - sako „Eurovaistinė“ konsultantė Diana Bogdzevič. Ji pataria apversti prekės pakuotę ir perskaityti informaciją ant pakuotės. Prieš vakarėlį verta rinktis kaukę, kurios poveikis matomas jau po keleto minučių.

3. Patepkite serumu ir kremu. Įmasažuokite kaukės likučius, patepkite odą serumu, o vėliau – kremu. „Kodėl reikia jų abiejų? Nes siekiame kuo labiau pamaitinti odą, kad ji švytėtų, būtų skaisti ir suteiktų šviežumo pojūtį“. Anot D. Bogdzevič, serumai veikia stipriau ir įsiskverbia giliau nei kremai. Kremai veikia odos paviršių, sukuria apsauginę hidrolipidinę plėvelę, suteikia švelnumo, glotnumo pojūtį. Naudodamos abi priemones, pasirūpinama visais odos sluoksniais.

4. Pasirūpinkite paakiais. „Ir dar kartą pasikartosiu, kad akys – sielos veidrodis. Nepamirškime jų rūpindamiesi savo oda, nes oda aplink akis labai jautri ir pirmiausia parodo mūsų nuovargio ženklus“. Pasak specialistės, suglebę, patamsėję, patinę paakiai sukuria nuovargio įspūdį. Paakių kremą reikėtų rinktis pagal poreikius. Problemų neturinčiai odai gali užtekti drėkinamojo, jei erzina tamsūs ratilai, galima rinktis priemones su arnikomis, kaštonų ekstraktu, hamamelių žiedų vandeniu. Paakių paburkimą mažina priemonės, kurių sudėtyje yra rasakilų, gebenių, asiūklių, agurkų, ramunėlių ekstraktų.“

5. Pasirinkite tinkamą makiažo pagrindą. „Netinkamas makiažo pagrindas gali niekais paversti visą gražinimosi ritualą“, - sako vaistinės atstovė. Ji rekomenduoja renkantis prekę, skirti dėmesį kokybiškai pudrai, nes tokia priemonė ne tik paslepia veido odos trūkumus, bet ir ją puoselėja: neužkemša porų, stipriai drėkina, gali suteikti matinį efektą, mažinti riebumą ir net gydyti aknę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją