175 kg svėrusi 40 metų Sue Thompson taip bijodavo, kad nesugebės įsisprausti į lėktuvo sėdynę, jog metų metais atsisakydavo atostogų užsienyje, rašo dailymail.co.uk.

Tačiau dabar pasiekusi sveiką 72 kg svorį ir dešimčia dydžių sumažinusi nešiojamus drabužius, moteris su savo vyru Shaunu ir 15 metų dukterimi Jessica – Ray pirmą kartą galės išskristi atostogų į šiltuosiuos kraštus.

S. Thompson, pradėjusi dirbti „Slimming World“ regionine patarėja, pasakojo, jog visą gyvenimą būdavo stambi, tačiau tai nekeldavo jai didesnių rūpesčių, nors ir patekdavo į nemalonias situacijas.

„Mokykloje nebūdavau tarp liekniausiųjų, bet tai man nekėlė problemų. Su amžiumi mano svoris pradėjo didėti, ir nors pasitaikydavo nemalonių situacijų, pavyzdžiui, tuomet, kai įdegio salone sulaužiau gultą, jos manęs nemotyvuodavo atsikratyti antsvorio“, - teigė ji.

Viskas pasikeitė susilaukus dukrelės. Ją pradėjo gąsdinti idėja, jog gali sukelti nepatogumų dukrai arba savo vyrui Shaunui.

S. Thompson iš Daramo metų metais nesilankydavo proginiuose susibūrimuose, kad netrikdytų savo vyro, ir vengdavo tėvų susirinkimų mokykloje, kad kitos motinos nepagalvotų, jog ji yra prasta mama.

Lūžis įvyko tuomet, kai ji suprato, kad nutukimas daro ilgalaikę žalą jos sveikatai ir didina pirmalaikės mirties tikimybę.

2010 metų kovą S. Thompson nusprendė prisijungti prie lieknėjimo klubo. Ji atsisakė išsinešamo maisto ir pradėjo valgyti tik namuose šviežiai ruoštą valgį.

„Visuomet sakiau, kad nesilaikau jokios dietos, tiesiog pradėjau sveikiau maitintis“, - pažymi ji.

„Visiškai pasikeitė mano santykis su maistu. Anksčiau tai buvo kova. Dabar žinau, kaip reikia sveikai maitintis ir kad vis dar galiu pasimėgauti saldumynais, jei jų noriu. Taigi dabar nėra su kuo kovoti“.

„Jeigu noriu saldumynų, suvalgau. Tačiau supratau, kad dažnai jų norisi tik dėl to, jog žinai, kad jų negalima valgyti arba kad jų neturėtum valgyti“, - teigė ji.

S. Thompson per vienerius metus atsikratė 63 kg, o iki savo 40-ojo gimtadienio 2012 metų spalį palengvėjo dar 30 kg.

Iš viso jos svoris nuo 175 kg nukrito iki 72 kg, o nešiojamų drabužių dydis nuo 32 sumažėjo iki 12.

Ji tvirtina, jog sulieknėjus kardinaliai pasikeitė jos gyvenimas.

„Žmonės dažnai manęs neatpažįsta ir sako, kad atrodau kaip visiškai naujas žmogus. Tačiau būtent taip ir jaučiuosi. Nuo 40 metų prasidėjo tikrasis mano gyvenimas, o pergalė lieknėjimo konkurse tėra glaistas ant torto!“, - džiaugėsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)