Palyginti su tiesioginiais saulės spinduliais ar soliariumu savaiminio įdegio priemonės yra saugesnis pasirinkimas. „Tai – daug geresnė alternatyva nei vizitai soliariume – kad ir vieną kartą“, – užtikrino gydytoja dermatovenerologė Neringa Guobytė. Tačiau, kaip ir daugelyje situacijų gyvenime, čia irgi yra niuansų.

„Didesnio atidumo renkantis produktus reikėtų lėtinėmis odos ligomis sergantiems žmonėms, turintiems itin jautrią odą ar alergijų. Pastariesiems patarčiau dėmesingai skaityti etiketes ir analizuoti, ar produkto sudėtyje nėra ingredientų, į kuriuos žmogus neigiamai reaguoja, ypač, jei yra atlikęs alerginių testų ir žino, kam yra alergiškas. Sergantiems uždegiminėmis ligomis – žvyneline ar atopiniu dermatitu – tokių produktų vartoti nerekomenduojama“, – kalbėjo Inovatyvios dermatologijos centro gydytoja dermatovenerologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją