Asociacijos „Demencija Lietuvoje“ prezidentė Ieva Petkutė pažymi, kad visuomenėje paplitusios su demencija susijusios nuostatos daro įvairiems su demencijos sindromu susijusiems aspektams, tarp kurių – demencijos rizikos mažinimas, asmens patirtys paciento kelionėje nuo demencijos sindromo įtarimo iki pagalbos ir paramos gavimo būklei progresuojant.

Apie poreikį daugiau diskutuoti demencijos tema vis drąsiau kalba demenciją turinčių asmenų artimieji. „Reikia, kad žmonės suprastų, kad nesmerktų to, ko nesupranti. Mes bijome atvirai prisipažinti, kad yra visokių ligų pasaulyje, išmokti bendruomeniškai gyventi...“ – dalinasi pasvalietė Vida Stokienė, globojanti vyrą, kuris serga Alzheimerio liga.

Lietuvos piliečius kviečiame dalyvauti su demencija susijusių nuostatų tyrime, kuris padės atskleisti visuomenėje paplitusias nuomones apie demenciją turinčius asmenis, jų priežiūrą ir teises.

Surinkti tyrimo duomenys bus apibendrinti ir pristatyti 2024 m. Pasaulinėje Alzheimerio ligos ataskaitoje šių metų rugsėjį, kai yra minimas Pasaulinis Alzheimerio ligos mėnuo. Lietuva pirmą kartą dalyvauja šiame pasauliniame su demencija susijusių nuostatų tyrime.