Šeštąją šių metų savaitę (vasario 8-14 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 120,98 atv./10 tūkst. gyventojų. Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atv./10 tūkst. gyventojų registruotas 9-iose apskrityse: Kauno, Vilniaus, Alytaus, Telšių, Panevėžio, Klaipėdos, Marijampolės, Tauragės ir Šiaulių.

Utenos apskrityje sergamumo rodiklis siekė 88,03 atv./10 tūkst. gyventojų.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su šių metų penktosios metų savaitės duomenimis sumažėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas visose Lietuvos administracinėse teritorijose, išskyrus Klaipėdos ir Utenos apskritis, kur sergamumas gripu nežymiai padidėjo.

Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 342 asmenys. Iš jų – 52 vaikai iki 2 metų amžiaus, 154 asmenys iki 17 metų, kiti – suaugusieji. 22 iš hospitalizuotų asmenų buvo gydomi intensyviosios terapijos skyriuje. Į ligoninę pateko ir trys nėščiosios.

Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2015-2016 m. gripo sezono metu iš viso registruoti 4 mirties atvejai.

2016 m. vasario 15 d. duomenimis, gripo epidemiją paskelbė 23 savivaldybės: Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Visagino miestų ir Alytaus, Druskininkų, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių, Prienų, Šakių, Mažeikių, Akmenės, Jonavos ir Kauno rajonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją