Lyginant praėjusios savaitės gripo, ŪVKTI ir COVID-19 ligos atvejų skaičius su šių metų 43-osios savaitės atvejų skaičiais, matyti, kad susirgimų gripu skaičius padidėjo, o COVID-19 liga ir ŪVKTI – sumažėjo.

NVSC duomenimis, mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis praėjusią savaitę užregistruotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2022 m. 44 savaitę

Praėjusią savaitę į Lietuvos ligonines dėl gripo buvo paguldyti 3 asmenys.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2019 m. :

Sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2022 m. 44 savaitę

Skiepai – efektyviausia priemonė

NVSC specialistai primena, kad nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų (pneumonijos, bronchito, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo) efektyviausiai apsaugo skiepai. Visi, norintys pasiskiepyti nuo gripo ar COVID-19 ligos, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Nuo gripo ypač rekomenduojama pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantiems asmenims: 65 m. ir vyresniems asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantiems lėtinėmis ligomis, žmonėms su nusilpusiu imunitetu, taip pat medikams ir nėščiosioms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją