Viena serija bus apie 34 m. moterį, kuriai meningitas sudarkė nosį ir lūpas, informuoja dailymail.co.uk.

Per 4-ą kanalą rodomas šou sulaukė kai kurių medikų kritikos, kad eksploatuoja nukentėjusius žmones pramogai. Tačiau laida labai populiari, ją žiūri milijonai.

Viena iš naujausių dalyvių bus Tammy Saunders, kuriai prieš dvejus metus meningitas sudarkė veidą. Moteris kategoriškai neigia, kad į laidą pateko, nes ja buvo manipuliuojama.

„Tokia pastaba man atrodo įžeidi, – sakė ji. – Tai, kas atsitiko man, gali atsitikti kiekvienam. Kodėl mūsų neturėtų rodyti per televizorių? Girdėjau žmones sakant, kad tai laida apie šių laikų išsigimėlius, tačiau, man rodos, tokios kalbos daugiau pasako apie taip galvojančius.“

Pirmoje sezono serijoje Tammy eis į pasimatymą su Gary‘u iš Norfolko – dviračių inžinieriumi, kuriam „parodė mano nuotrauką, ir jis nepabėgo šaukdamas iš siaubo“.

Moteris gyvai prisimena, kaip nepažįstamas žmogus pirmą kartą pamatė jos veidą po korekcijos: „Pirmą kartą išėjau iš palatos. Buvau sutvarstyta, sėdėjau vežimėlyje, viena moteris palietė savo vyrui ranką, parodė į mane ir pasakė: „O Dieve, tik pažiūrėk.“

Tai buvo sunki, emocinga kelionė, tačiau Tammy ją prisimena su didžiuliu dėkingumu.

Ji pasakojo: „Parašiau prašymą dalyvauti laidoje „Undateables“, nes stengiausi kiek įmanoma laikytis. Nenoriu amžinai būti viena, noriu rasti žmogų, kuris mane mylėtų. Esu tas pats žmogus, ar man atlikta 50 veido operacijų, ar ne.“

Iki galo nežinoma, kas sukelia bakterinį meningitą.

Tammy dirbo vadybininke moteriškų drabužių kompanijoje. Per vienas Kalėdas su šeima ji prastai pasijuto. Pamanė, kad tai tiesiog peršalimas.

Gruodžio 27 d. ji taip prastai jautėsi, kad nebegalėjo valgyti, o kojos ir lūpos visiškai aptirpo ir pasidarė nejautrios. Ją skubiai išvežė į ligoninę. Medikai greitai suprato, kad liga sunki, tačiau bakterinis meningitas suaugusiems pasitaiko laibai retai (juo dažniausiai serga vaikai), tad ligą diagnozavo tik po 10 dienų.

Kai po 10 dienų Tammy atgavo sąmonę, jai buvo darome inkstų dializė, o galūnės buvo siaubingai sutinusios. Veidas aplink lūpas ir nosį buvo visiškai pajuodęs, tarsi tos vietos būtų nušalusios.

„Žinoma, nusiminiau, kai pirmą kartą pamačiau savo veidą veidrodyje – negalėjau savęs pažinti, – atsimena ji. – Tačiau pasiryžau mąstyti pozityviai. Pagalvojau – dabar atrodo baisiai, bet vėliau bus geriau. Labiau už viską jaučiau dėkingumą už gyvybę.“

Po dviejų mėnesių Tammy sužinojo, kad žala veido audiniams neatitaisoma.

Plastinės ir rekonstruojamosios chirurgijos specialistas Peteris Dziewulskis atliko koreguojamąją veido operaciją. Vėliau bus atliekama nosies atstatomoji operacija.

Kai kuriose vietose audiniai buvo pažeisti iki kaulo, tad Tammy reikės iš naujo mokytis vaikščioti.

„Tai man kelia nerimą labiau nei veidas, – sako ji. – Mano aistra buvo šokiai, visada buvau kūrybingas žmogus. Veidas – estetinis dalykas. Galiu kvėpuoti, galiu valgyti.“

Tiesa, ne visiems taip atrodo, Tammy pripažįsta, kad nelabai nori kur eiti viena, nes jaučiasi silpna, pažeidžiama.

„Dažnai pamirštu, kaip atrodau, bet kai žmonės žiūri į mane, prisimenu, kas atsitiko“, – sako ji.

Moteris pasiryžusi amžinai nelikti viena, tačiau suvokia, kad nors anksčiau vyrų dėmesio netrūko, dabar dalis jų neįžvelgs jos už randų. Ir visgi Tammy pasiryžusi sulaukti savo laimingos pabaigos.

ULAC informuoja, kad meningitas – tai infekcinis nervų sistemos susirgimas, labiausiai pažeidžiantis minkštuosius smegenų dangalus ir sąlygojantis jų uždegimą bei smegenų skysčio infekcinius ir uždegiminius pakitimus. Rimčiausia sukeliama komplikacija – galvos smegenų uždegimas ir pažeidimas (meningoencefalitas), galvos smegenų pūlinio (absceso) susiformavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)